Man kan tage ungerne med på de helt store kunstmuseer i Europa. Lange køer. Store sale og kaos. Og så kan man tage dem med ind og besøge nogle små perler. Børn i Byen besøgte tre museer.

Med kunsten som inspirationskilde besøgte vi tre kunstmuseer med børnene, et i Malaga, et i Barcelona og et i Paris. Det findes tusinder af andre. Find de små perler, de er overalt og sørg for at sanse ind, dvæle og tegne efter sammen med ungerne.


Monet i Paris
Engang havde vi alle tryk af åkander på væggene. Nu lærer ungerne om dem i skolen. Monets åkander i det lille Orangerie i Tuilerierne i Paris er en vidunderlig perle at dvæle i sammen med børnene. Træd et skridt væk fra storbyens hektiske rytme og ind i roen ved de enorme malerier af åkander i smukke ovale rum. Lad børnene medbringe tegneblok eller notatbog og forsvind ind i lærrederne sammen med dem. De er meget smukke. Bagefter venter pandekager i parken.

Jardin des Tuileries, Paris
http://www.musee-orangerie.fr/


Picasso i Malaga

Den store kunstner, Picasso’s, fødeby Malaga fik for få år siden et siden et stort ny museum midt i den gamle bydel. Malerier og skulpturer spænder fra kunstnerens ”blå periode” over kubismen og surrealismen, og hans ekspressive periode i 1940’erne. Et meget meget fint museum, som børnene vil have stor glæde af at se.  Der er en stor permanent udstilling og skiftende særludstillinger. Museet har både café og lækker museumsbutik.

Calle San Agustin 8, Malaga

http://museopicassomalaga.org/


Mirò i Barcelona

Surrealistiske malerier og skulpturer i tusindtal. Både indendørs og udendørs. Den catalanske kunstner Mirò har et flot museum i Barcelona, som i høj grad fortæller børn og barnlige sjæle, at rammerne for udtryk er brede.  Der er friske farver og sjovt og naivt udseende figurer, lige til at tegne efter i sin malebog. 
Mirò museet ligger på toppen af bakken og indbyder til eventyr til sanserne.

Parc de Montjuïc s/n, Barcelona
http://www.fundaciomiro-bcn.org/?idioma=2


Kend kunsten før besøget.
Genkendelse er supervigtigt, når børnene skal med på kunstmuseum. Så kig i kunstbøger eller søg malerier og skulpturer på nettet, inden I rejser. Fortæl børnene historier om kunstværkerne og fokusér på ganske få, og sørg for finde ud af, hvilke værker der findes netop på det museum I skal besøge. Så bliver glæden ved genkendelse stor og smittende hos børnene, når de ser originalen.