Nettet er spækfyldt med sjove, ærlige, inspirerende og hyggelige mor-blogs, der dagligt tager os med ind i familielivets forunderlige verden. Især 5 af disse har fået stor opmærksomhed fra Børn i byens læsere, da de nominerede skulle findes, og vinderen kåres, til årets Børn i byen-pris. Her kommer de. 

Twinpeaks.dk

Twinpeaks.dk er vinder af Børn i byen-prisen 2014 for bedste blog.
Bloggen tilhører Mette Marie Lei Lange, som er gift med skuespiller Jon Lei Lange. Mette Marie er mor til de tveæggede tvillinger Hugo og Berta på pt 3 år. Bloggen er, som Mette Marie selv beskriver den, ”navlepillerisk” og omhandler hendes liv, ikke kun det at være blevet mor, på trods af at det selvfølgelig fylder en del, men om alt lige fra arbejde og hende og mandens bryllup, til dobbeltfødslen, hyggelige aftner med venner, og ikke mindst guides til badeværelse, herreværelse, klædeskab og børneunivers - alt sammen serveret på en lækker og appetitlig måde. 

It’s Fashion, Baby! 

It’s Fashion, Baby! er en af Danmarks første og største blogs om børnemode. Bloggen er ejet af Lisbeth Kiel Bjerrum på 32 år, som er jurastuderende og bor på Østerbro i København. Lisbeth er mor til en lille dreng, Trutten, som er født i januar 2009, samt en lille datter, Fidusen, som er fra april 2011. Hun er desuden blevet gift i år 2013, og både børn og bryllup fylder en del på bloggen.
Lisbeth er fashionista og modejunkie. Bloggen er derfor en livsstilsblog centreret omkring mode til mødre og børn, med udgangspunkt i hendes egen personlige stil og de ting, der inspirerer hende i hverdagen. Her kan du hente mange gode tips og råd til en lækker garderobe og en lækker bolig.

LÆS OGSÅ: 7 tips til ungernes tandbørstning

Lortemor 

Lortemor er navnet på bloggen der tilhører en 29-årig mor til en 19 måneder gammel Alfred, som bor på Vesterbro i København. Lortemor er også kendt under navnet Trine Maria Larsen, og har haft bloggen siden september 2012 - sådan cirka siden hun stod med en positiv graviditetstest i hånden.
 Lortemor.com er Trines frirum omhandlende hendes hverdag - ”det er stedet hvor jeg lufter ud og vasker mit beskidte tøj offentligt”, som hun skriver på bloggen. Trines hverdag er alt lige fra kaotisk og vanvittig til kærlighedsfuld og unik. Ud over at være en slags dagbog over livet som nybagt mor, er lortemor.dk dog også et fællesskab, hvor læserne deler glæder, sorger og erfaringer med hinanden. 

Emiliblog 

Emiliblog.dk er en forlængelse af indehaveren, Emilies, liv, hvor på der er lagt stor vægt på ærlighed. 
Emilie er født og opvokset i København, hvor hun nu også er bosiddende (på Frederiksberg) med sin kæreste og lille søn Saxo, som blev født ved kejsersnit i januar i år. Hun har blogget siden 2011 og læser til daglig Design og Business på KEA, samt er co-founder af justspotted.dk. På bloggen finder man billeder og tekster om alt det Emilie finder inspirerende og interessant, såsom at spise lækker mad, tage ud med venner, lytte til god musik, fotografere og købe lidt for meget tøj. Efter hun har fået Saxo, handler bloggen dog også i høj grad om livet som mor og alt hvad der hører med.

LÆS OGSÅ: 5 tips: Tilbage på job efter barsel

Sneglcille

Cecilie Rubini, hedder kvinden bag den populære blog Sneglcille. Cecilie er en ung dele-mor fra Vesterbro, i 20′erne, som ufiltreret blogger om alt i mellem himmel og jord - især oplevelser fra hverdagen, som ikke sjældent indebærer hendes søn Otto, fra 2009. 
Cecilie er vild med mode og shopper en del, især online. Hun arbejder som webjournalist og Digitalassistent på modemagasinerne IN og ELLE, hos ALLER Media. Hendes blog er fyldt med selvironi og ærlighed, og inviterer os ind i et underholdende univers, præget af muntre øjeblikke fra dagligdagen som mor. 

 

Fotos: Alle billeder er fra de respektive bloggeres blogs.