Drømmer familien om at få jord under neglene? Bliv en del af byens grønne haver og dyrk dine egne grøntsager og blomster. Børn i byen har samlet fem grønne byhaver, I bør kigge nærmere på!

ØsterGRO
På Østerbro er taget på Æbeløgade 4 fyldt med jord, grøntsager, bier, høns, og regnorme. ØsterGRO holder workshops, middage og økologiske grøntmarkeder – der er mulighed for at blive skrevet op til fællesskabet og selv dyrke jorden. Når høstsæsonen begynder, afhenter medlemmerne ugentligt deres anpart af grøntsager, æg og honning. Det er også muligt at blive frivillig på projektet.

Hvor: Æbeløgade 4, 2100 København Ø

Info: Se mere her.

DYRK Nørrebro
På taget af Blågårdsskole findes DYRK Nørrebro - et urban farming initiativ, der udbreder køkkenhavedyrkningen på Nørrebro. Her er masser af bede med lækre grøntsager, bistader og en lille frøbank. Haven laver workshops og samarbejder – bl.a. med Meyers Madhus, der lærer børn at dyrke jorden. I den grønne have vises det, hvordan grøntsagernes vej fra jord til bord kan gøres betydeligt kortere end supermarkedernes tilbud. Alle er velkomne til at blive en del af haven.
Hvor? Blågårdsskoles tag, Skyttegade 1, 2200 København N
Info: Find mere info lige her.

Ørestad Urbane Have

Med Ørestad Urbane Haver kan københavnere mødes for at dyrke blomster, urter og grøntsager – midt i byen. For 200 kroner om året er det muligt at få dit eget lille havestykke, hvor I kan dyrke sprøde grøntsager – eneste krav er, at det skal være økologisk. Der er også muligt at være en del af fælleshaven. Her er også fællesarealer, hvor ”haveejerne” kan mødes og udveksle erfaringer. Her holdes sociale arrangementer i foreningen.
Hvor? Asger Jorns Allé, 2300 København S

Info: Se mere her.

Kongens Køkkenhave

Kongens Køkkenhave er en moderne og folkelig køkkenhave og et tilbud til lokale beboere, der har lyst til at dyrke grøntsager, bær og spiselige blomster. Hver mandag sommeren igennem, kl. 15-18, vil der være havedag sammen med en gartner fra Tagtomat. Alle er velkomne til at deltage i pasningen af haven, nyde samværet og senere høste de grøntsager, bær og krydderurter, som I er med til at dyrke.

Hvor? Kongens Have

Info: Se mere her

Byhaven 2200

Byhaven 2200 ligger i Hørsholmparken, på hjørnet af Hørsholmsgade og Stefansgade på Nørrebro i København. Her dyrkes afgrøder, som genrelt trives i det danske klima - størstedelen er spiselige. Man kan blive aktiv i byhaven blot ved at dukke op på arbejdsdagene, onsdage og lørdage fra april-oktober. Det koster ingenting, andet end smil og godt humør!

Hvor? Hørsholmsgade 26, Nørrebro

Info: Se mere her