København er stopfyldt med legepladser i alle afskygninger - nogle bemandede og andre ubemandede.
De bemandede er som oftest de mest populære blandt jer københavnerforældre, da de udover en masse legeredskaber også kan tilbyde arrangementer afholdt af personalet tilknyttet legepladsen, samt opsyn og en hjælpende hånd hvis der er brug for det. Vi giver jer her et overblik over 5 af Københavns bedste bemandede legepladser. 

 

Legepladsen i Ørstedsparken

Hvor: Nørre Farimagsgade 2, 1364 KBH K.
Hvornår: mandag-torsdag 9.30-17.00, fredag 10.00-17.00.

Legepladsen i Ørstedsparken er et stort indhegnet legeområde, beliggende i indre by, med masser aktiviteter for både store og små. 
Her finder I bl.a. byggebrædder, cykler, sandlegetøj, mooncars, hockey, minifodbold, basket, bordtennis, bålsted, sandkasse, legetårn med rutsjebane, gynger, længdespring, hamsterhjul og målestation.
 I legepladsens hus kan I desuden låne bolde, ketsjere, bat, sjippetov, tæpper, dukker og -vogne, kridt og hinkesten. 
Som den eneste legeplads i KBH har Ørstedsparkens legeplads en elektronisk legeafdeling, med computerstyrede spil, til de 5-15 årige. 
Året rundt afholdes en masse arrangementer på legepladsen, som f.eks. legestue, rytmik, snobrødsbagning, dans og traditionsdage. I kan se arrangementerne i kalenderen her.

LÆS OGSÅ: En tur til Papirøen

Legepladsen på Christianshavns Vold

Hvor: Christianshavns Voldgade 36, 1424 KBH K.
Hvornår:
mandag-torsdag 9.30-17.00, fredag 10.00-17-00.

Legepladsen på Christianhavns Vold er blevet renoveret i forbindelse med ’Plads til Leg-projektet’, og blev således i 2011 indviet som natur- og klimalegeplads.
På legepladsen finder I et hamsterhjul, som kan genoplade mobiltelefoner, vandleg, opsamling af regnvand, klimaspil og solfangere på taget af legepladshuset. Der er desuden et småbørnsområde med sandkasse, gynger, legehus og rutsjebane. Og for de lidt større børn: svævebane, skib, gymnastikredskaber, klatrenet og boldbaner hvor der kan spilles tennis, basket, fodbold og rundbold. Der kan dagligt lånes cykler og gokarts, samt udstyr til at studere den nærliggende natur omkring legepladsen hvis man hellere vil være naturdetektiv.
For børn i 8-15 års alderen der besøger pladsen alene tilbydes der indendørsaktiviteter, og om sommeren på solskinsdage fyldes der vand i pladsens lille soppesø.

Legepladsen i Enghaveparken

Hvor: Enghavevej, 1761 KBH K
Hvornår: mandag-torsdag 9.30-17.00, fredag 10.00-17.00.

Legepladsen I Enghaveparken på Vesterbro, er bedst egnet til børn fra 6-årsalderen og op. Stedets faciliteter består af en svævebane, en klatrevæg, et klatrestativ med rutsjebane, gynger, vippedyr, legehuse, sandkasse med sandlegetøj, legecykler, bordtennis, asfaltboldbane osv.
Der udlånes desuden bolde, stylter og andet udelegetøj. 
Indendørs kan man spille bordfodbold, minibillard, sy, lave perler, tegne og meget andet. Der forefindes desuden en indendørs legestue, med småbørnslegetøj som frit kan benyttes. 

LÆS OGSÅ: De 5 børnevenlige cykelture

Indendørslegepladsen i Blegdamsremisen

Hvor: Blegdamsvej 132 A, 2100 KBH Ø.
Hvornår: mandag-torsdag 9.30-17.00, fredag 10.00-17.00. NB! Lukket i sommerferien.

I den gamle sporvognsremises lokaler på Østerbro, ligger en unik indendørs legeplads med masser muligheder og plads til leg, sjov og fysisk udfoldelse for børn. Legepladsen er Københavns eneste gratis indendørslegeplads, som giver førskolebørn adgang om formiddagen, og de større børn (op til 12 år) adgang efter kl. 12.30.
I Blegdamsremisens lokaler findes der et indendørs legelandskab, boldbane, bordtennis, sørøverskib, tovbane, lerværksted, naturværksted og papir- og maleværksted. Der er desuden Playstation, pool, airhockey, billiard, TV- og hyggerum, en café med køkken, samt diverse arrangementer afholdt af pædagogerne. 2 gange om ugen er der legestue hvor man har rig mulighed for at stimulere sit 0-3-årige barn i samvær med andre. 
Husk hjemmesko - udendørs fodtøj er ikke tilladt!

Bermudatrekanten i Nørrebroparken

Hvor: Stefansgade 28-30, KBH N.
Hvornår: mandag-torsdag 9.30-17.00, fredag 10.00-17.00.

Bermudatrekanten i Nørrebroparken ligger på et 3.500m2 stort areal med græsplæner, store træer og en grøn cykelsti som nabo.
 Legeområdet er indrettet med en flyvemaskine, skibe og en stor hval. 
Udendørs er der masser af aktivitetsmuligheder, så som bordtennis, soppesø (i sommerhalvåret), gynger, boldbane, legecykler, bålplads, sandkasser osv. 
Indenfor, i aktivitetshuset, kan man desuden spille brætspil, tegne, dyste i bordfodbold eller se på akvariefisk. 
Bermudatrekanten ligger tæt ved de populære skaterpladser i Nørrebroparken, samt den Superkilen, der strækker sig fra Aksel Larsens Plads til Tagensvej. Så har I lyst til en skatetur kan også dette klares I nærområdet.