Børn i byen giver King Lear: 5 ud af 5 stjerner *****
Får dukketeater dig til at tænke stivmaskede vatkugler på pinde, titte-bøh bag lille gardin og humor i str. 86, så skylder du dig selv og dine børn at opleve forestillingen ”King Lear” – Shakespeare Puppets på Kronborg. Det er dukketeater i v-e-r-d-e-n-s-k-l-a-s-s-e. 

Fra det øjeblik forestillingen går i gang, går dukkerne lige i hjertet. Og der bliver de, længe efter sidste klapsalve. Min 6-årige søn udbrød: ”De er så menneskelige og levende”. Min 9-årige datter havde ikke andre ord end: ”Eventyrligt”. Og de, der grinede højst under den 30 minutter lange forestilling, var … de voksne.

Formidabel formidling

Ballondej bliver til en kæmpekage. Grydeskeer forvandler sig til prinsesser. Gamle dåser springer ud som riddere. Og på den hyggelige scene kun akkompagneret af fagter, mimik, lyde og stemningsfuld jazz leverer de to professionelle dukkeførere en intens fortælling. Uden at sige et ord. 

Da Shakespeare som bekendt var en ord-volumiøs fortæller er alene dette eksperiment interessant. Og det lykkes til fulde. 

Forestillingen formidler i bedste Shakespeare-stil mange lag. Vi møder menneskets mørke side, når den gamle og grådige King Lear lader sig forføre af bling-bling. Vi bliver mindet om ægte kærligheds imponerende enkelthed. Og vi er vidner til en drabelig afslutning på arvestriden, som minder os om, at det største, vi kan vinde, er hinanden. 

Under åben himmel

Det hele udspiller sig under åben himmel og med det historiske Kronborg som ramme. Fra slotspladsen bliver man ad en lille dør lukket ind på Helsingborg Ravelinen, en særlig del af Kronborg, der normalt er lukket for offentligheden. 

Samspillet med Kronborg og HamletScenen er bestemt med til at placere dette dukketeater i verdensklasse. Og set i det lys varer oplevelsen langt mere end 30 minutter. Gå en tur på voldene eller på opdagelse bag murene. Leg med kanonerne og nyd udsigten mod Sverige. Tag madpakkerne frem på en af slottets solpletter eller spis på caféen ved voldgraven. Så får I hurtigt en heldagsoplevelse i særklasse. 

KONKURRENCE: Vind teaterbilletter

Du kan nu deltage i en konkurrence om 4 billetter til King Lear, der spiller på Kronborg igen i år den 1.-30. juli (anmeldelsen her er fra 2014 - forestillingen i år en genopsætning).

Du kan også vinde 4 billetter til HamletScenens anden sommerforestilling, Hamlets Labyrint, der opsættes i samarbejde med Kulturværftet: Tag 3D-brillerne på og kom med på en eventyrlig færd ind i en grænsesøgende digital verden animeret af film, musik og teater. Den 4. juli - 9. august på Kulturværftet, Helsingør.

Sådan deltager du
Du deltager i konkurrencen ved at lægge en kommentar herunder og skrive, hvilken af de to forestilinger, du helst vil vinde billetter til. Vinderne kan selv bestemme, hvilken spilledato de ønsker at se forestillingerne på - i det omfang, der er ledige pladser.
Vi trækker vinderne
 den 21. juni.