Mange småbørnsfamilier fravælger London som feriemål, fordi byen virker hektisk og uoverskuelig. Men faktisk er der masser af gode oplevelser for børn under skolealderen, og her får du inspiration til 8 skønne steder, anbefalet af en småbørnsmor, der selv bor i London med sine børn på 2 og 4 år, mens hun driver sitet thefashionedition.com.

London byder på en perlerække af både legepladser, parker og museer, der er perfekte for de små og hvor der er masser af plads til leg og eventyr. Her er vores favoritter, som hele vores familie elsker at besøge. 

1. Udforsk den olympiske park

For nyligt åbnede Tumbling Bay Playground i Queen Elizabeth Olympic Park i Østlondon, og det er en virkelig gennemført natur-inspireret legeplads med hængebroer, klatreborge, gynger og udfordringer for både småbørn og de lidt større børn. Caféer og gode toiletfaciliteter gør stedet bekvemt for småbørnsfamilier.

2. Leg på Diana Memorial Playground 

Diana Memorial Playground er placeret i Kensington Gardens, og den er kendt som én af Londons bedste legepladser. Og ikke uden grund, for legepladsen byder på masser af ting at udforske, bl.a. et stort sørøverskib, tipier og masser af stier og gemmesteder. Kombiner evt. legepladsbesøget med en picnic i Hyde Park som mange af de lokale familier.

3. Tag bussen og gør turen til en oplevelse

Undergrunden er svær at bruge med småbørn, fordi der kun sjældent er elevatorer, men til gengæld fungerer bussystemet rigtig godt, og der er god plads til klapvogne. Samtidig er det en oplevelse for de små at køre i dobbeltdækkerbusserne, og turen kan let gøres til en lille oplevelse i sig selv, hvis man tager lidt lækkert med til turen og taler om hvad man ser.

Planlæg dine ture med Journeyplanner.tfl.gov.uk

5. Gå på opdagelse i London Zoo

Det er let at bruge mange timer i Londons zoologiske have, der er virkelig gennemført, og som samtidig har adskillige tilbud til de små, som f.eks. dyreshows, fodring af dyrene og legepladser. Og så kan man besøge animal Adventure, som er et område særligt for børn, hvor man bl.a. kan røre ved dyrene.

4. Kew Gardens

Den berømte botaniske have Kew Gardens byder på masser af gode muligheder for småbørnsfamilier. Der er både uden- og indendørslegepladser, gode caféer, palmehuse, labyrinter osv. Kan f.eks. kombineres med et besøg i den idylliske bydel Richmond. 

7. Eksperimenter på Science Museum

Udover de faste, imponerende udstillinger på Science Museum, der bl.a. tæller rumrejser, transportmidler og en 3D biograf, så har museet en afdeling, der hedder ’The Garden’ hvor der er masser af ting at lege med for børn under 6 år. Det er eksperimenter og videnskab for de allermindste.

6. Oplev jordskælv og dinosaurer i Natural History Museum

Natural History Museum er eet af Londons mest populære museer for børn og her kan man bl.a. opleve et jordskælv og se dinosaurer og blåhvaler i naturlig størrelse. Børn under 7 år kan gratis låne en Explorer Backpack med bl.a. kikkert, hjelm, aktivitetsbog etc.

8. Leg i Coram’s Fields 

Coram’s Fields er et lille overraskende åndehul lige midt i London. Her er både forskellige legepladser, græsområder, sportsfaciliteter, café og mindre dyr som geder og kaniner. Kan f.eks. kombineres med besøg på det nærliggende British Museum.

Af Johanne Staugaard Johansen, www.thefashionedition.com