Bred strandpromenade, palmer der strækker sig under den blå himmel. Hurtige sportsvogne og markiser i pastelfarver. Vis børnene et hjørne af USA, som minder dig om din ungdoms tv-serier, vis dem natur og Disney.

Florida, Miami, Disney og Key West. Det er rent eventyr for familien at snuse ferien ind i Florida. Meget genkender vi fra film, særligt fra vores pastelfarvede ungdom. Dengang hvor agenter med smart hår og solbriller kørte zig-zag ned af palmeallérne i åben sportsvogn.

Ikke meget har ændret sig siden. At træde ind i en tidslomme med børnene i hånden er en særlig, lidt sjov og pudsig oplevelse. I Miami kan du vise dem din amerikanske ungdom og uden for byen kan I opleve det særlige Key West og ikke mindst Disneyland.

Børn i Byen besøgte Florida inden den store krydstogtrejse i Caribien.

LÆS OGSÅ: Getaway på krydstogtskib

 

3 udflugter i Florida


Key West

Knap 300 kilometer og tre timer ud ad landevejen, som er en række af række af broer, knyttet sammen af små øer syd for Miami. Det er en vild tur, hvor man nærmest kører på havet, for til sidst at lande i Key West. Stemningen her er afslappet og hippie-agtig med lav puls og fornemmelsen af at kunne komme præcis, som man er. Her er man verdener fra det pastel-farvede Miami. Musikken er blød og at se solnedgangen i her, langt ude i havet er vildt. En fantastisk oplevelse for hele familien. Og naturen tilbyder særlige oplevelser på revene.LÆS OGSÅ: Det kan I lave, når det regner


Disneyland – Orlando

Det tager nogle timer at køre fra Florida til Orlando, og turen er så absolut værd at tage hvis ungerne har lyst til at besøge Disneyland. Det store Disney-slot, som vi kender det fra tegnefilmene. Anders And og Mickey Mouse går rundt som hele figurer og hilser på børnene. Det er vildt og det er dyrt. Og meget amerikansk. Men ungerne elsker det.

Miami
En 80’er tidslomme. Bare ben med rulleskøjter løber på strandpromenaden og med solskærm om håret. Foran ligger den kridthvide strand og det turkise hav. Livreddernes karakteristiske tårne knejser foran bølgerne og der drikkes coca-cola. Det er indbegrebet af USA, som vi kender det fra agent-serierne i tv i 1980’erne. Når sulten melder sig, er der plads til familien på høje barstole ved en ståldisk og der er store burgere med fritter.

LÆS OGSÅ: Psst! 10 hemmelige tips i byen