København gemmer på oplevelser, I måske endnu ikke har opdaget eller oplevet. Børn i byen guider jer til 10 "gemte" perler lige her.


Thorvaldsens Museum

Midt i København ligger den store, gule bygning – Thorvaldsens Museum, men har I været inde i den?  Her venter masser af eventyr for de mindste.  Skulpturerne i museet forestiller græske guder og helte – og i skolernes ferier vækkes de til live. Huset i sig selv er en oplevelse. Uanset hvor man kigger hen, er der noget at se på. Flere børn har noteret sig, at museet faktisk ligner Harry Potters skole Hogwarts. 

Det Kongelige Biblioteks gamle have

Besøg Det Kongelige Biblioteks gamle have, som ligger bag den Sorte Diamant. Haven er en lille oase midt i byen, som de færreste kendre. Kun det lave bassin i midten af haven røber, at der en gang lå en havn på dette sted. I dag er haven præget af blomstrende bede og store skyggefulde træer – perfekt til en lille medbragt nack, inden I skal videre ud og bruge byen. Hold øje med vandskulptur midt i det centrale bassin, som ved hvert timeslag dagen igennem udspyr kaskader af vand.

Cisternerne 

Besøg Cisterne, der efter sigende er det eneste museum i Europa, hvor der ikke trænger dagslys ind. Det ligger overfor for Zoologisk Have og museet er indrettet i Københavns underjordiske drikkevandscisterner, der tidligere rummede 16 mio. liter vand. Nu fungerer det som galleri og er en speciel oplevelse for hele familien. 

Det Biovidenskabelige Fakultets Have

Øjne, ører og ikke mindst næse bliver bombarderet af indtryk, når man bevæger sig ind i Det Biovidenskabelige Fakultets Have. Særligt gør rosen- og krydderihaverne godt for lugtesansen – man kan nærmest finde vej bare ved hjælp af dén. Haven rummer også både sø og ø, sidstnævnte kan man komme til via en fin, lille gangbro. Besøg også cafeen Væksthuset med udsigt over haven.  

Legepladsen i Skydebanehaven

Skydebanehaven gemmer sig lidt, som den ligger der bag Vestrebros tætbebyggede huse. Den bemandede legeplads, også kaldet Papegøjelegepladsen, breder sig ud over næsten hele Skydebanehaven og giver masser af muligheder for leg. Vartegnet er en kæmpestor, farvestrålende papegøje, der har en udfordrende rutsjebane og er til at klatre på. Her er også en ny stor sandkasse, træterrasser ved soppebassinet, indianerhjørne med tipi, totempæl og bålplads, boldbaner, basketkurve, udendørs bordtennis, stangtennis, stort klatrenet, roterende dinogynge, almindelige gynger og en svævebane med klatretårn. 

Besøg en lejlighed fra 1850

Nationalmuseet giver jer mulighed for at besøge en Københavnsk lejlighed fra 1850 – fuldt møbleret med tidens overdådige møbler. Klunkehjemmet ligger kun få skridt fra Nationalmuseet. I 1890 flyttede grossereren Rudolph Christensen ind i lejligheden på 2. sal med sin hustru fru Elina Christensen og tre børn. Lejligheden var da nyindrettet af tidens bedste dekoratører. En sjov og anderledes oplevelse for ungerne. 

Prøv Dragør 

350 S kører jer direkte på landet – nærmere betegnet Dragør, som mange stadig har til gode at besøge. Se landskabet ændre sig på turen derhen, hvor I både kan spotte marker, køer og idyl. I Dragør venter ægte Morten Korch stemníng med brostensbelagte gader, de klassiske gule bindingsværkhuse og den særlige stemning af ro og fred. Snup en varm fiskefrikadeller fra fiskebutikken på havnen og sæt jer så og nyd stemningen, udsigten over vandet og naturen. Tip! Besøg Cafe Sylten, som ligger midt ude i den fineste vilde natur og sætter jer hen til ægte sommerhusstemning – her kan ungerne lege frit. Stedet laver en skøn brunch. 

Valby Kino 

Selvfølgelig er Valby Kino ikke helt hemmelig, men vidste du f.eks. at den charmerende biograf, drevet af frivillige, vise børnefilm – hver dag – helt gratis? Vi snakker små, korte, kvalitetsfilm og her er både fine film for de 3.årige og de 5årige. Hold også øje med biografens far-bio, hvor det er far og bebs der kan komme i biffen. Bestemt en skøn biograf! 

Nokken 

Smid ungerne i ladcyklen og sæt kurs mod Nokken, som ligger ”for enden” af Islands Brygge. Her møder I en helt anden verden – den gamle haveforening har en farverig kultur og fine, unikke huse - området omkring har et smukt naturområde og en lillebitte lystbådehavn, hvor der er bænke – perfekt til at nyde madpakken. I haveforeningen ligger en kiosk, hvorfra I kan nyde en is og hygge på legepladsen tæt ved, inden turen gårhjem igen til ”virkeligheden”. 

Ismageriet

Ismageriet gemmer sig godt helt ude på Kongelundsvej på Amager. Men det er bestemt turen værd. Der er dømt ren retro i det hyggelige Ismageri. Her kan man både få yoghurt-, sorbet og mælkeis – hvem kan egentlig sige nej til smagsvarianter som nutella/kiks, jordnød-karamel-chokolade, hvidchokolade-lakrids-citron, banana-split eller kirsebær? Gå en tur igennem haveforeningen, som ligger overfor og snus idyllen til jer.