Børn i byen har samlet 5 tips til den lille gartner.

1. Gå ikke gå ned på udstyr

Sørg for at din lille gartner har det mest bassale udstyr i orden. Med et par havehandsker, en skovl og vandkande er I godt kørende. En rive og kost også bringe stor lykke, og så er det jo bare hyggeligere at være to om at feje fortovet.

 2. Lad de små så

Tag barnet med på planteskolen og vælg sammen nogle krydderurter og små. Vælg et begrænset antal, så det ikke bliver for uoverskueligt for nogen af jer. Det kræver tålmodighed at vente på at frøene bliver til blomster, så køb også et par potter med voksne planter, der kan vandes og nippes i ventetiden.

LÆS OGSÅ: De 5 børnevenlige brunch

3. Vælg det spiselige

Ærter kan anbefales. Barnet kan hjælpe med at sætte ærterne i blød i vindueskarmen og derefter plante ærterne ud i en krukke. Der går ikke mange uger, før der titter små lysegrønne ærteskud op af den mørke jord. Og så er der stor glæde, når ærterne senere på sommeren kan spises. Også mynte og citronmelisse er børnevenlige. Barnet kan gå og nippe af de velsmagende urter og selv plukke til sommerens desserter.

4. Dyrk dyrelivet 

Sæt en fuglekasse eller et foderbræt op i haven eller gården. På den måde kan fuglelivet følges hele året. Plant sommerfuglebuske og andre sommerblomster, for at tiltrække sommerfugle og insekter (på en altan kan de sættes i krukker eller altankasser).

LÆS OGSÅ: De 5 varmtvandsbassiner til babysvømning

5. Nyd det hårde arbejde

Husk at nyde de hårde anstrengelser. Lad barnet tage familiens gæster med på have- eller altanvandring- Lad barnet fortælle, hvad der er i de forskellige bede eller krukker, og server isvand med hjemmedyrket mynte.