Find skateboards, longboards, rulleskøjter og løbehjul frem og rul afsted til byens skatervenlige pladser - her er 5 styks, der hitter.

Skaterparken i Fælledparken

Skateparken i Fælledparken har efter moderniseringen for et par år siden været et naturligt mødested for byens skatere med u-rampe, hop, trapper og bakker i forskellige højder og dybder.  På en dag med sol skal man være en rimelig habil skater for at kunne manøvrere sig indimellem de mange skatere, der flokkes i skateparken. Der er masser af streetskatere, rampeskatere, rulleskøjter og bmx’er. Begyndere kan med fordel starte på det flade område under træet med de mange skatersko i grenene, mens mor og far ser til fra en af bænkene – eller henter is og sodavand fra kiosken rundt om hjørnet på Edel Sauntes Allé. Parken har et officielt forbud mod løbehjul, men formiddage uden alt for mange skatere er der plads til de fleste. Om sommeren er der af og til skaterkurser for begyndere.

LÆS OGSÅ: De 5 børnevenlige spisesteder 

Copenhagen Skatepark

Den indendørs skaterpark Copenhagen Skatepark ligger ved Enghave Station og er bedste bud på en skater-tur på en sur regnvejrsdag. Parken er delt op i flere sektioner og giver mulighed for at teste alle de tricks, du kan finde på. Der er åbent på særlige tidspunkter for begyndere og børn og også kurser for begyndere og letøvede, dog skal du regne med lang ventetid. Priserne for både medlemskab og kurser er ret høje, hvis man kun kan komme en gang imellem. Der er mulighed for at købe en sodavand og en pose slik ved indgangen, hvor man også kan sidde og se på skaterne.

Pladsen på Kalvebod Brygge

Pladsen ved SEB Pension på Kalvebod Brygge er blevet et nyt samlingssted for skatere fra både ind- og udland. De blåliggrønne bygninger er omkranset af store skrånende flader af beton med træer indimellem. En skater siger, at SEB har ønsket, at pladsen skal tiltrække liv til et ellers dødt område af København. Og den svenske finansgigant har tilsyneladende accepteret skaterne. Måske fordi de fleste skatere kommer efter klokken 16, når finansmændene er gået hjem.

LÆS OGSÅ: De 5 DIY-tips til børneværelset

Pladsen ved Superkilen

Ved Superkilen tæt på Den Røde Plads på Nørrebro ligger en mindre aflang skaterpark med curbs og rails, et par trapper og bakker. Hele området er ideelt for skatere, børn på løbehjul og rulleskøjter og deres familier. Prøv også en gyngetur eller få en kop kaffe på en af de mange caféer.

Nansensgade Skatepark

Nansensgade Skatepark ved Charlotte Ammundsens Plads løber rundt om en basketballbane. Der er ledges, og parken er fin for både begyndere og øvede. Tæt på samles en del skatere også foran Realdania på Jarmes Plads 2, hvor de bruger bænkene og trappen til at skate på.

LÆS OGSÅ: Det kan I lave, når det regner