Lige så stille bliver det bliver varmere nu. Og nu begynder vi for alvor at overveje, hvor vi skal hen i sommerferien. Og hvilket budget vi har. Hvor store ungerne er, og hvad de kan klare for at ferien bliver god.

Hvilken slags sommerferie?
Når børnene er små, må ferien gerne være nem. Maden til at overskue, varmen udholdelig, og bademuligheder skal være inden for rækkevidde. Det er utrolig nemt, at tage på charterferie med all inclusive. Det kunne være den græske ø Kos, hvor der også er fine udflugter for børn. Men det kan næsten være lige så nemt at leje et hus på en varm adresse, flyve derned, leje en bil og så i øvrigt lave mad selv. Så er man sikker på at få fat i de skønne friske råvarer fra markedet. Man kan jo leje et hus i Andalusien og køre en tur til Malaga. Det er en skøn by at besøge – også med børn.
Kos i ro og eventyr

Malaga kalder

Feriebudgettet…

Har vi råd til den rejse, vi gerne vil tage? Og hvordan kan vi gøre den billigere? En måde at gøre ferien billigere er, at leje en anden families bolig – og måske endda udleje sin egen i den periode rejsen ligger. Det kræver åbenhed og tillid, og når det på plads, så kan det gøres ret bekvemt med airbnb, som er et bureau, der formidler kontakten med lejer og udlejer. Der er både lejligheder i storbyer og sommerhuse på landet. I hele verden.
Ferie med lille budget

Småture i Danmark

Men inden det bliver sommerferie, ligger stadig nogle forårsferier og venter på at blive fyldt op af smårejser. Måske ligger der en konfirmation i Jylland på Bededag eller Kr.Himmelfart. Så er det oplagt, at familien tager en tur forbi en dansk seværdighed. Det kan være noget særligt natur, et museum eller Legoland, der ligger lige i midten af Jylland og københavnerungerne vil elske en dag der.
Ro og grin i Legoland

Eller planlæg en tur ud i naturens Danmark og mærk vinden ruske og saltvandet blæse. Det kan være Vesterhavet, der lokker, eller et par dage på Bornholm. Det er en stor gave til børnene, at de lærer deres eget land at kende.
Fantastiske Fanø

Bornholm den dejligste ferieø