Kender du ikke det?  – barnet kommer glad hjem fra institution og syngerlystigt en børnesang og fagter febrilsk med hænder og arme. Man sidder og kigger beundrende på poden, som efterhånden bliver mere og mere desperat. Syng nu med mor. Men mor er lost. Mor er komplet lost. Sangen er ukendt – fagterne er ukendte. Nu er der hjælp at hente, mors-app.com leverer her 5 børneapps, der giver inspiration til sange og fagter. 

Snuderik

Snuderik er en spritny dansk børneapp, hvor barnet kan høre historien om den søde Snuderik, der skal ud på eventyr, for at finde sin bedste ven Snip. Historien er fyldt med små interaktive detaljer. Men det bedste ved appen er sangene. Sangtrioen Snip Snap Snudernes versioner af 9 kendte børnesange med et lille twist tager kegler, og vi elsker dem herhjemme. Så lad barnet lytte, synge og danse med appen Snuderik. Køb denne app, hvis... I gerne vil have en skøn interativ bog og nogle herlige fortolkninger af kendte børnesange. 

Appen koster 25 kr. i App Store. 

LÆS OGSÅ: De 5 gratis apps 

Sanglege - Børnesange med fagter

Sanglege-appen er virkelig en hjælpende hånd. Den henvender sig til forældre, der gerne vil lære fagterne til de populære børnesange, som underholdning til de mindste app-brugere eller som førstehjælpskassen til de tone og sangdøve forældre (sorry). I Sanglege synger Nina 10 populære børnesange, mens hun viser de tilhørende fagter. Nederst på skærmen står teksten. Det er da smart. Besøg appens hjemmeside – sang-lege.dk - her kan du få et rigtig godt billede af appens indhold. Du kan få en smagsprøve på nogle af sangene, og de du kan se alle teksterne. Køb denne app, hvis ... Du mangler god inspiration til fagtesange. 

Appen koster 13 kr. i App Store

Google Play (android)


Fagtesangbogen

Fagtesangbogen er også en samling børnesange med fagter. Men det  geniale  ved denne app er, at man selv kan optage sin egen fagtevideo. Mine børn ELSKER at se sig selv synge og danse. Filmene kan så bagefter deles. Vi kan varmt anbefale Fagtesangbogen, som vil glæde mange små pus. Særligt de små pus med forældre, som kokser rundt i de sange, de små forgæves forsøger at lærer os! Jeg har nu endelig lært den med de små aber!

Gratisversionen af appen indeholder 2 sange. Herefter kan man købe den fulde sangpakke for 32 kr. Eller man kan købe sangene enkeltvis.  Køb denne app, hvis... I gerne vil bruge optagefunktionen og samtidig lære fagterne til de populære børnsange. 

Gratis i App Store.

Gratis til Android

LÆS OGSÅ: De 5 DIY-tips til børneværelset

De små synger

Er I mere til de klassiske kendte børnesange, så findes De små synger også til tablet. I appen får I 

10 af de populæreste sange fra den klassiske sangbog. Sangteksterne er ledsaget af Bitte Bøchers klassiske illustrationer, som også kendes fra bogen. Der er mulighed for at slå lyden til og enten bare lytte - eller selv skråle med - til børnene fra Sankt Annæ Gymnasium akkompagneret af Fuzzy, Hugo Rasmussen, Christina von Bülow og Benita Haastrup. Køb denne app, hvis... Du elsker de klassiske børnesange. 

Appen koster 32 kr. i App Store.

 

Syngetimen

Syngetimen er en rigtig lækker børneapp. Grafikken er et miks af søde håndtegninger, krøllet papir med kaffepletter og computerskrift. Det er ret fint og unikt, og det inspirerer mine piger til at være kreative. I bedste karaoke-stil kan man synge med på fem kendte børnesange. Man kan også lytte til sangene og selv spille med på små instrumenter. Syngetimen samarbejder med Børnecancerfonden, så hvis man køber sangpakke 2, går salget ubeskåret til Børnecancerfonden. SÅDAN! Køb denne app, hvis... Du vil have nye versioner af de kendte sange, sjov grafik og samtidig gerne vil støtte et godt formål.

Appen koster 7 kr. i App Store. 

Appen koster 6 kr. i Google Play

 

Find mange flere børnevenlige apps på Rikke Pals side: www.mors-apps.com