I en lang og grå vinter kan det være befriende at se byen lidt fra oven. Mulighederne er mange, de er børnevenlige og så er de enten billige eller helt gratis.

Frederiksberg rådhustårn

Den første lørdag i hver måned klokken 13.00 inviteres enhver, der har lyst, indenfor på Frederiksberg Rådhus. Døren bliver åbnet og lukket igen på rådhusurets slag, så det er med at komme til tiden. Til gengæld er arrangementet gratis. Det er en guidet rundtur på ca. tre kvarter, hvor man får lidt historik med på vejen og bydes indenfor i både bryllups- og byrådssal, inden turen går af de mange trappetrin op i 50 meters højde. Der er mulighed for elevator det meste af vejen, hvis ikke man har anlæg for klaustrofobi, og ellers er gåturen ikke uoverkommelig; heller ikke for en 5-årig. Udsigten på toppen er enestående. Man kan gå hele vejen rundt og altså nyde en 360 graders udsigt.

LÆS OGSÅ: De 5 dates til mor og far

Zoologisk Haves tårn

Besøg Zoologisk Haves tårn. På denne årstid kan det være en smule blæsende at gå de 181 trin op til øverste plateau i 43 meters højde. Det er muligt at blive lidt klogere på verdens rovfugle, hvis man gør et lille stop ved udstillingen på første plateau. Det koster ti kroner (og entre til zoo) at entrere tårnet, hvorfra man får et rigtig godt overblik over haven og kan se dyrene fra oven, ligesom byen kan nydes med en 360 grader udsigt.

 LÆS OGSÅ: Kos - ro og eventyr

Rundetårn

Rundetårn er en klassiker og selv efter at have nydt udsigten fra de fire øvrige steder, så er udsigten fra Rundetårn over hele indre by noget særligt. Dertil kommer at gåturen i den velkendte sneglegang til udsigtsplatformen i 35 meters højde bliver ved at imponere. Entreen er rørende billig med 25 kroner for voksne og 5 kroner for børn (i alderen 5 til 15).

LÆS OGSÅ: Anders Morgenthaler: Sådan bruger jeg byen med ungerne

Bella Sky Skybaren

Måske er skybaren  i det imponerende Bella Sky Hotel ikke det første, der falder en ind, når man vil en tur i højderne med de små, men faktisk er børn velkomne i baren frem til klokken 22, og de bliver også duperet over synet, der møder dem i 76 meters højde; det gennemsigtige flygel, gyngestolene, man næsten kan gemme sig i, mens man kigger ud over København, Amager Fælled og Øresundsbroen.

LÆS OGSÅ: Den søde ventetid

Café Hovedtelegrafen

Tagcaféen ligger på toppen af Post & Tele Museet i Købmagergade og har en rigtig hyggelig udsigt over byens tage, Marmorkirken, Christiansborg og Rundetårn. Som ekstra bonus har caféen en børnevenlig menu, og der er mulighed for underholdning på etagerne på vejen op. 

LÆS OGSÅ: Her kan du købe fødsesldagsgaver