Bare tæer på teaktræsdæk. Lyden af ankerkæde som rives op og lægges under dæk. Bare tæer, der løber, balancerer, hænder holder fast i et stag, mens blikkene flyver til vejrs og til havs. Der sker noget med både store og små mennesker, når man står til søs. Især under solen.

Når man bor på et af de store hoteller ved Puerto Mogán, hvor ivrige solgæster kaster håndklædet på liggestolen allerede inden morgenmad for at sikre sig den bedste plads, og hvor aktiviteterne i børneklubben starter kl. 10, kan det føles nødvendigt at se noget af verden udenfor. Gran Canaria ligger ude i Atlanterhavet, og det er en oplagt udflugt at tage familien med til søs.

LÆS OGSÅ: De 5 brætspil

At stige ombord i et sejlskib er en måde at mærke sig selv på i verden og fra havnen i Pasito Blanco på den sydlige side af Gran Canaria, ligger muligheden for at komme til søs med en spansk skipper.

Båden stævner ud i bølgerne. Sejlet sættes og med vuggende ro bevæger båden sig ud over det blå. Pulsen falder. Og et antal sømil oppe ad kysten kastes anker. Skipper har allerede på det tidspunkt været i kabyssen og umærkeligt tilberedt en rustik spansk frokost med tortilla, tomatsalat, ovnstegt svinekød, pølser og ost. Hele besætningen spiser, sultne af havluft, dropper alle gamle regler om, at der skal gå en time, før man må bade og springer i vandet fra baderampen agter. Bedre dessert fås ikke. Alle får saltvandsansigter og nyder udsigten til vulkanen Teide på naboøen Tenerife.

Mens én kaster en snøre ud for at fange tun, kigger andre efter delfiner. Alle kan være med her. Familier med mindre børn bør nok sørge for passende redningsveste inden afgang, og selvfølgelig for solcreme i rigelige mængder.

Båden anduver i havnen ved solnedgang og alle er på engang helt stille og helt lette i kroppen. Som om vi faktisk mistede balancen for en stund og blev flyvende.

Børn i Byen var inviteret til Gran Canaria af Apollorejser.dk

LÆS OGSÅ: Thailand med børn

Sejlturen
Med erfaren spansk skipper Juan Borillo arrangeres ture af forskellig varighed – fra en dag til en uge. En dagsudflugt på havet starter omkring kl. 10 og slutter når solen går ned omkring kl. 19 afhængig af årstid.

Skipper sørger for frokost og drikkevarer i løbet af dagen. Der mulighed for at hjælpe til med at sætte sejl og styre, eller man kan dyrke ren afslapning. Båden er 24 fod og har plads til seks overnattende gæster foruden skipper, hvis man skulle have lyst til det. Mest egnet for børn over 5-6 år. www.viajeslavicky.com