Vi når lige at finde vej gennem parkens tropiske palmestier, kunstige klipper og kæmpe flyvende papegøjer til showet starter. Hvilket det faktisk gør fire gange i løbet af dagen. Vi er alle spændte og i højt tempo. Børnene har aldrig set en delfin i virkeligheden før og drømmen er stor. Ingen af os har aldrig set delfiner i show før.

”Nåårrhh, hvor er de søde!”, råber børnene, så snart delfinerne lukkes ind i bassinet foran tribunerne. De snupper et par elegante runder med rygfinnen over vandoverfladen, før de følger en høj fløjtelyd og bliver kaldt hen til kanten. Her lægger de til kaj og afventer ordrer. Der er otte delfiner og fire trænere, og alle kender åbenlyst hinanden til præcision. Alle bevægelser, alle fløjt og alle sprøjt er nøje indstuderet, at ingenting kommer som en overraskelse. For dem. Vi andre måber og overraskes over dyrenes kunster. Og ikke mindst over de humoristiske indslag. 

Ungerne sidder musestille, højt til vejrs.

Delfinerne pløjer sig gennem vandet, tager tilløb, springer op og rammer bolde med næsen. I næste nu er de væk under vandet, for at dukke op med ryggen nedad. Trænerne surfer på bugen og bliver løftet til vejrs. Børnene elsker det højt, griner. De vil have en delfin derhjemme.

Og da en lille pige i en jolle trækkes rundt i bassinet af en delfinsnude er misundelsen stor, og der spirer et lille håb om at blive valgt i næste omgang.

LÆS OGSÅ: DE 5 dates for mor og far

Vi er i parken det meste af dagen. Børnene kender mange af parkens andre dyr fra zoologisk have derhjemme, så det er især de store shows med havdyrene, der trækker. Efter delfinshowet går vi ind i arenaen med spækhuggerne. Børnene tror først, at de vil sidde i ”splash-zone”,  men skifter heldigvis mening i tide. Showet med spækhuggere ser vi kun en enkelt gang. Noget af tiden med hænderne for øjnene. Det er for skræmmende for børnene. Med en krop på størrelse med en minibus kaster de en tilsvarende mængde vand ud på de nederste rækker af publikum. Børnene skriger, og vi fortrækker til de øverste rækker med angstens sved på panden og ser spækhuggerne kaste sig op over kanten og lægge sig tæt på trænerne. Her er børnene virkelig bange for at blive ædt, hvilket dog er helt usandsynligt. De ånder lettet op, da showet slutter.

Til gengæld ser vi delfinshowet i alt tre gange i løbet af dagen. For hver gang bliver de mere forelskede. Søløvernes show ser vi en enkelt gang. Det får ungerne til at slappe af igen, så vi slutter dagen med relativ lav puls og stort smil. 
Loro Parque på Tenerife er en turistmagnet uden ret meget naturlighed. Men ikke desto mindre imponerende og sjov for børnefamilier.

Børn i Byen fra inviteret til Tenerife af www.spies.dk, hvor vi boede på familievenlige Beverly Hills Club i Los Cristianos.

LÆS OGSÅ: Små tips til små rejsende

Her boede vi:
Beverly Hills Club ligger i den lille by Los Cristianos på sydkysten af Tenerife tæt på Playa de las Americas. Los Cristianos har egen hyggelig strand. 
Beverly Hills Club er et super familievenligt hotel med lejligheder, to rolige poolområder og det ligger lidt trukket væk fra det energiske turistliv på strandpromenaden. Hvis man som børnefamilie har brug for ro, er alle faciliteter ved hånden, uden at det er dominerende: supermarked, legeland, restaurant.  Spies har 80 hoteller på Tenerife.

Loro Parque
Loro Parque er som en dag i Tivoli. Man underholdes, overraskes og tilbydes masser af oplevelser, is og slik. Tenerife er meget andet, men parken er bestemt et besøg værd, hvis familien kan lide forlystelser.

Parken ligger i Puerto de la Cruz på vestsiden af Tenerife. Det tager omkring en time at køre dertil i bil fra turistområderne på den sydlige del af øen.

Ud over shows med delfiner, søløver og spækhuggere, er der masser af andre dyr i parken, som er som en zoologisk have. Der er både krybdyr, aber, de store katte og pingviner. Der masser af restauranter, legeland og souvenirs.

Prisen er 33 € for voksne og 22 € for børn (6-11 år). Spørg på hotellet efter mulig rabat. Når indgangen er betalt er alle aktiviteter gratis. Nogle rejseselskaber arrangerer ture til Loro Parque med afhentning på hotellet. Tjek hos guiden, hvis I rejser med Spies.

www.loroparque.com