Københavns grønne bydel er et skønt sted for børnefamilier. Grønne oaser, mange legepladser, kvalitets take away, stille cykelstier, en herlig svømmehal og god børnetøjs-shopping er nogle af de mange fordele ved at tage til Frederiksberg.

Udeliv

Frederiksberg Have er så stor, at der er plads til alle. Plads til at fodre ænder, sejle i robåd, more sig på legepladsen, drøne ned af kælkebakkerne ved slottet, sige farvel til sutten på suttetræet, spille bold og holde picnic. Overfor ligger Søndermarken med magi under jorden i glaskunstmuseet Cisternerne, og bakker der også fantastiske at kælke på.

I Haveselskabets Have lige ved siden af Frederiksberg Have, får I måske øje på påfuglen og nyder ellers en salig fred og utroligt smukke træer og blomster.

LÆS OGSÅ: Kvartertjek Østerbro

Spisesteder

Der er så mange skønne caféer, lige meget hvor du bevæger dig hen på Frederiksberg. Hvis man flytter derfra, er noget af det, man savner, helt klart de mange muligheder for lækkert take away-mad - og kaffe. Udover en håndfuld fantastiske italienske pizzarier, så nyd bl.a. friske wraps og safter i Vita Boost på Godthåbsvej eller økologisk mad fra Take me home på Nordre Fasanvej. Væksthuset i Landbohøjskolens have er en fryd for ganen og øjet. Tag deres lækre varme og kolde drikke og super sandwich med ind i den lille park, hvor det er spændende at gå på eventyr på hemmelige stier og over små broer omkranset af smukke blomster.

LÆS OGSÅ: Kvartertjek Valby

Leg og underholdning

Der er masser af gratis sjov og ballade på Frederiksberg. Ved Aksel Møllers Have er der bl.a. et enormt klatrestativ, overfor Frederiksberg Centret, med de utallige shopping-muligheder, er der en lille junglesti, gamle japanske kirsebærtræer omgiver den hyggelige legeplads i Hostrups Have, på Langelandsvej er der soppebassin og ved det almennyttige boligbyggeri Stjernen gemmer der sig den ene fine legeplads efter den anden.

Børnene har også rige udfoldelsesmuligheder på Frederiksberg bibliotek og pladserne udenfor. Hold øje med bibliotekernes fine tilbud til børnene i deres kalender.

Frederiksberg svømmehal har udover den sejeste vandrutsjebane, bl.a. et familiebassin og et dejligt varmtvandsbassin. 

LÆS OGSÅ: Kvartertjek Vesterbro

Shopping

Limonade på H.C. Ørstedsvej er en lille butik, der byder på alle de lækreste mærker. Det meste holdes i douce farver, så hele butikken fremstår indbydende og eksklusiv.

Barnlil i Smallegade har et stort udvalg i mange af de kendte børnetøjsmærker. Der er en fin og farvestrålende blanding af legetøj, tøj og fine ting til børneværelset som man kan bruge lang tid på at gå på opdagelse i.

Prik på Gammel Kongevej er en lille legetøjsbutik, hvor man kan finde lidt af hvert. Udbudet er stort, og hvis man er på udkig efter nogle lidt anderledes ting end man kan få i de store kæder, så er det her man skal kigge.

Milibe på Gammel Kongevej sælger fortrinsvis deres eget mærke, men også fine og lækre sko, samt en smule tøj fra andre spændende mærker. Primært basisting i gode kvaliteter og skønne farver.

Purebaby sælger udelukkende økologiske varer til de små. Alt til baby kan købes her, og butikken er en fredfyldt kontrast til mylderet rundtom på Falkoner Allé.

LÆS OGSÅ: Kvartertjek Amager