Børn i byen giver Greasy Spoon: 5 ud af 5 stjerner *****

Milkshake, skumfiduser og fedtede fritter. Lad fornuften blive hjemme og nyd en autentisk, amerikansk diner – midt i København.

Man føler sig straks velkommen i det hyggelige kælderlokale i Studiestræde: Amy Winehouse i højtaleren, rød nappa og hjemmebag på disken. Personalet virker opmærksomme, venlige og veloplagte. Vi derimod er trætte og sultne - og synker tungt ned i de bløde sæder, mens vi diskret lurer på de øvrige gæsters serveringer.

LÆS OGSÅ: DE 5 mellemmåltider 2go

Barnedrøm i flydende form

Betjening er heldigvis effektiv og drikkevarerne kommer hurtigt på bordet - noget man sætter pris stor på, når man har børn med. Min søn får en chokolademilkshake, toppet med flødeskum, pastelfarvede skumfiduser og bolsjestribet sugerør. Ren lykke. 

Vi voksne får klassiske burgere: bøf, frisée-salat , syltede agurker og lidt tomat. Helt enkelt og præcis sådan som vi kan lide dem. Drengen får en slider, som han har bestilt helt uden fyld, men som får lidt Heinz på fra det imponerende batteri af klassiske saucer, som står til rådighed på bordet.

Og selvfølgelig skal der fritter til. Mørke, lækre og sprøde, en lille smule for friturefedtede til min smag, men drengene elsker det. Dertil et fint udvalg af mayonnaiser; ex. chili, hvidløg - og estragon, som virkelig kan anbefales. Portionsstørrelse er fint afstemt, man bliver mæt, men ikke proppet. 

LÆS OGSÅ: Fransk landkøkken som take-away

50'er diner-stemning

Indretningen er inspireret af en klassiske amerikansk diner; ikke overlæsset og køligt, men tilpasset dansk enkelhed og hyggekultur. Alt er gennemført: menukort, møbler, lamper og musik.  Selv den seje barnestol er i rød nappa.

Vi forlader stedet mætte, glade og ikke særlig meget fattigere 353 kr. for tre personer. Særdeles rimeligt for et måltid af den kvalitet. Fem stjerner til Greasy Spoon.

LÆS OGSÅ: De 5 øko-cafeer

FAKTA OG BONUSINFO: 

Følg Greasy Spoon Facebook eller Instagram.

Wiki: ” The name "greasy spoon" is a reference to the typically high fat, high calorie menu items such as eggs and bacon. The term has been used to refer to a "small cheap restaurant" since 1925”