Børn i byen giver "Roselil og hendes venner" 4 ud af 5 stjerner: ****

 

I anledningen af Josefine Ottesens 30 års jubilæum som forfatter, er hendes bog Roselil og hendes venner udkommet i en jubilæumsudgave. Bogen, der har fået nye illustrationer af Mårdøn Smet, indeholder en CD med en version af fortællingen indtalt af Josefine Ottesen selv.

Roselil bor i en rosenbusk i Sommerlandet. En dag klækkes en sommerfuglepuppe i rosenbusken, og ud kommer den blå sommerfugl Silke. De to bliver venner, og sammen tager de på eventyr i Sommerlandet, og møder bl.a. havfruen Ariadne. Idyllen bliver dog brudt, for en fæl stentrold fra Mørkebjergene har forhekset Blomsterparken, Det Hvide Marmorpalads, kongen og hele hans familie. Og alle der kommer i nærheden af slottet bliver forvandlet til sten. Noget må gøres og selvfølgelig laver Roselil og hendes venner en redningsaktion, så freden igen kan sænke sig over Sommerlandet.

Fortællingen er meget velskrevet og det skinner klart igennem, at den er skrevet i samråd med Josefine Ottesens dengang femårige datter. Alle kapitler ender nemlig med noget godt, for det kan godt være svært at falde i søvn, hvis et kapitel slutter for spændende. Bogen indeholder masser af søde illustrationer, der passer meget fint til fortællingens univers. Flere af illustrationerne er stregtegning. Det kan anbefales at tage et par kopier af disse til farvelægning under højtlæsningen.

Historien om Roselil og hendes venner er første bind i en triologi om den lille fe. Bøgerne blev udgivet i 1990’erne og rummer alt hvad små piger kan drømme om af feer, havfruer prinsesser og trolde. De to andre bøger i serien hedder Roselil og blomsterkrigen og Roselil og den lille drage.

Fakta: "Roselil og hendes venner" af Josefine Ottesen er udkommet i 2013 på forlaget Alvilda og koster 169,95 kr.