Er der en elver, gnom eller ork gemt i din søn? Eller er din datter vild med eventyr, drama og frisk luft? Så er rollespil en oplagt fritidsaktivitet. Børn i byen har tjekket rollespilsmiljøet ud og giver her et bud på de 5 bedste steder, du kan spille rollespil i København og omegn.

1. Gerf Kampagnen

Foreningen Babylon står for Gerf Kampagnen på Radiomarken ved Bagsværd sø i Gladsaxe. Her spilles i fantasiverdenen, Niraham, der har sin helt egen historie og kultur. Læs mere om Niraham her. Fokus er på spil for børn i alderen 8-16 år. Der spilles den 3. lørdag i hver måned - i sommermånederne juni og august med mulighed for at overnatte i telt fra fredag. Hold dig opdateret på foreningens Facebook-side her.

2. Helios Kampagnen

Det er også foreningen Babylon, der står bag den velbesøgte Helios Kampagne i Geel skov. Også her spilles der i Niraham-verdenen med simple regler, så alle kan være med. Der er stort fokus på eventyret i spillet og der gøres meget ud af kostumer og rekvisitter. Det foregår 4. lørdag i hver måned, og er henvendt til børn og unge i alderen 8-16 år. Hold dig opdateret på foreningens Facebook-side her.

3. Tempus Vivo

I Vestskoven i Glostrup holder Tempus Vivo til den 2. søndag i hver måned. Niraham-verdenen danner også her baggrund for rollespillet. Målgruppen er børn i alderen 8-16 år. Den 3. søndag i hver måned, dvs. 1 uge efter rollespil i skoven, er der søndagscafé i klubbens lokaler, hvor man kan hygge sig med andre rollespillere og få hjælp til at lave våben og kostumer. Hold dig opdateret på foreningens Facebook-side her.

4. Jonstrup Junior Rollespil

I Ballerup kan ungerne være med til Jonstrup Junior Rollespil arrangeret af rollespilsforeningen Dragon Factory. Her spilles der i klubbens egen fantasiverden med fokus på de 8-14-årige den 3. lørdag i hver måned. Første spil i sæsonen er d. 21. februar, og der kræves ikke tilmelding, man dukker bare op på dagen, ude i skoven. De frivillige hjælper i gang, og man kan låne både sværd og en våbenkofte. Hold dig opdateret på foreningens hjemmeside her.

5. Junior Rollespil

Rollespilsfabrikken står bag Junior Rollespil i både Rude skov og på Amager Fælled, hvor spillet er målrettet børn på 8-13 år (dispensation gives på begge sider). Der er gang i spillet i Rude skov på lørdage i lige uger og på Amager Fælled søndage i lige uger. Sæsonens første spil finder sted i Rude Skov d. 7. marts, og i Amager Fælled d. 8.
I foråret 2013 var Børn i byen med Junior rollespil på slagmarken, du kan læse reportagen her.

Fotos: Rollespilsforeningen Babylon.


Fakta om rollespil:

Rollespil kan bedst beskrives som teater uden manuskript. Alle deltagere spiller en rolle – ofte med udgangspunkt i den fantasiverden/kultur, den enkelte rollespilskampagne er bygget op omkring. En stor del af spillet er udklædning, sminke og rekvisitter. Ofte kan spillerne låne noget i foreningerne, men det forventes at man kommer med en ”basis-udklædning” hjemmefra. Alle foreningerne er del af landsforeningen for rollespil, Bifrost. De fleste foreninger holder både en sommer- og en vinterpause. Hold øje med deres hjemmesider og facebooksider for spilletider og anden praktisk information.