Rejser I med børn, som elsker at opleve livet under havet, så tjek byens akvarium. Uanset om akvariet er stort eller lille, er børn altid glade, når de træder ind i havets verden for at betragte fiskene. Nogle byer har kæmpe-store, andre har små og helt lokale akvarier Børn i Byen besøgte akvarier i fire lande.

Monterey, USA
Akvariet i Monterey inviterer familien inden for til et væld Stillehavs-oplevelser. Store stimer af sardiner hvirvler rundt, mens hammerhajer langsomt patruljerer. Havodderen, den skønne yngling, som lever lige uden for døren, kan her ses på helt nært hold, hvor den også bliver fodret. Formidlingen er perfekt for børn og akvariets forbindelse med det enorme hav er tydelig, og man kan fra udearealerne skue til verdens ende eller måske få øje på en havodder eller rygfinnen af en hval. 


LÆS OGSÅ: Børn i byens anmeldelse af GRØD-bar

Dubrovnik, Kroatien
I et af vagttårnene i den gamle bymur i Dubrovnik ligger byens lille akvarium. Stemningen er magisk inde bag i tykke kalkstensmure, hvor kun meget lidt lyst slipper ind. Fisk og havdyr i akvariet er alle fra Adriaterhavet, som er en lille smule varmere end resten af Middelhavet, hvorfor man kan finde andre fiske arter. Se kæmpe blæksprutten, søhestene og de store bassiner i gulvet med store fisk. Akvariet er ikke stort med meget charmerede og magisk.


Barcelona, Spanien
Nede på havnen, ude på en mole ligger Barcelonas store akvarium. Har I børn med, er et besøg i akvariet et must. Der er hajtunneller og mange at de største fisk. Akvariet har både fisk fra tropiske egne og fra Middelhavet. Familier kan snildt bruge et par timer i akvariet, hvis man giver sig tid til at sanse og dvæle, hver gang børnenes øjne bliver runde.

LÆS OGSÅ: De 5 øko cafeer

Dubai, Dubai
Akvariet ligger i indkøbscenteret Dubai Mall. Gennem en tyk og kæmpestor glasrude kan man fra centret se de store fisk. Glasfladen er enorm og alene den oplevelse er et must. 
Akvariet byder også på en 48 meter lang gåtur i den undersøiske tunnel, hvilket kan få de mindste til at svimle og forundres over både hajer og kæmpe rokker.

Læs også følgende artikler:

Dejlige Dubrovnik med børn

Stillehavets dyr ved Monterey

Tre storbyer med børn Rom, Marrakech, Barcelona