Regn, blæst, kulde. Mørke morgener, mørke eftermiddage. Flyverdragter, vinterstøvler og snotnæser. Børn i byen ruster dig til de tunge vintermåneder med syv idéer til, hvordan du og familien overlever vinteren og får lys, varme og energi ind i den mørke tid.

 

1. Besøg byens lyse rum

Glyptoteket finder du en smuk og fredelig oase i Vinterhaven, der kan gøre selv den koldeste vinterdag varm og eksotisk med sine grønne palmer, guldfisk og romerske skulpturer. I Skuespilhuset kan du nyde udsigten til havnen og fordøje indtrykkene i husets højloftede Café Ofelia. En tur på Louisiana giver også plus på energikontoen – børnene kan gå på opdagelse i åbne, indbydende værksteder og den fortryllende udsigt gennem panoramavinduerne fylder jer med tankerejser.

2. Vinterlæsning

Litteratur er godt på de mørke eftermiddage – for både børn og voksne. Proviantér til bogreolen med en tur på et af byens mange biblioteker, der i sig selv kan være en inspirerende oplevelse. Hovedbiblioteket i Krystalgade har lette og lyse rammer, en hyggelig børneafdeling og ultra god kaffe og lækre flødeskumskager i den lille café, Democratic Coffee, hvor Børn i byen klubmedlemmer får 10 % rabat.

3. Få varmen i svømmehallen

Varm kroppen igennem i en lun og indbydende svømmehal. Valby Vandkulturhus har legeområder med grotter, rutsjebane, stillezone, tunnel og vandfald. På førstesalen er der indrettet et wellness-område med forskellige typer saunaer og varmtvandbassin, hvor både børn og voksne er velkomne og har fri adgang. Se også De 5 bedste svømmeture og De 5 varmtvandsbassiner.

LÆS OGSÅ: De 5 caféer med legekrog

 

4. Hjemmehygge

all in på god, gammeldags hygge. Tænd stearinlys og lyskæder, hæld varm kakao i kopperne og ryd stuebordet til kreativ klippe-klister med ungerne. Julepynt er oplagte projekter, men også græskar, edderkopper, iskrystaller, snefnug og fastelavns-katte er fine motiver til vintermånederne. I kan også kaste jer over hjemmebag – de fleste børn elsker at være med til at ælte, rulle og forme i dej. Se 10 tips til hygge derhjemme, De 5 gode spil til hele familien og De 5 opskrifter til Den store bagedag.

5. Ud i naturen

”Der findes ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning”. Tag på svampejagt i skoven, find kastanjer i parken, saml sten på stranden. Du vil blive overrasket over, hvor godt krop og sind har det efter en rask gåtur i den friske luft – også selvom det regner og blæser! Se De 5 naturlegepladser, De 5 efterårsudflugter, De 5 bedste bladbunker, De 5 steder hvor man kan samle kastanjer, De 5 kælketure og De 5 steder hvor man kan fodre ænder.

LÆS OGSÅ: Sjov motion for hele familien

6. Smoothies mod snue

Forkæl familien med masser af frugt og grønsager – det holder energien oppe og er med til at holde forkølelse og influenza for døren. Smoothie og juicer er skønne drikke på en trist gråvejrsdag. Prøv fx denne: Blend 4 bananer, en håndfuld druer og saften af 3 appelsiner med frisk babyspinat og vand efter behag. Uhm! Se også De 5 bedste juicebarer.

7. Gør maven glad

Forkæl familien med madglæde og tag fx en tur i Torvehallerne sammen og bliv bombarderet med dejlige sanseindtryk, der får mundvandet til at løbe: duftende bagværk, farverige grønsager fra eksotiske himmelstrøg og lækre smagsprøver. Børn i byen anbefaler Gorms pizzaer med saft og kraft, GRØDs dejlige alternativer til julens evindelige risengrød og lækre færdigretter fra frysedisken hos Cofoco Supermarché. Se også De 5 børnevenlige take-away, De 5 nemme mellemmåltider to go og De 5 bedste caféer.

Fotos: Glyptoteket og Morguefile.