Børn i byen giver Cofocos Le Marché 4 ud af 5 stjerner ****

 

Ungerne elsker kartoffelmos, så en doven søndag aften gik turen til Island Brygge og Cofocos Le Marché, hvor man blandt meget andet netop kan få en vidunderlig kartoffelmos.

Le Marché betyder kort og godt ”markedet”, og det afspejler sig i maden. Retterne er rustikke, inspireret af det franske landkøkken. Menukortet skifter ca. en gang om ugen og består af dagens aftensmenu til 75 kroner, en børneret (millionbøf) til 35 kroner og Boeuf Bearnaise til 135 kroner. Derudover kan man tilkøbe den skønne kartoffelmos til 25 kroner og vælge blandt et udvalg af forskellige salater til 25 kroner pr styk. Til den søde tand, findes forskellige skønne desserter bl.a. tiramisu og chokolademousse til 25 kroner.

Fornuftige priser og kort ventetid

Vi bestilte følgende: To dagens aftensmenu, der bestod af braiseret oksetykkam serveret med sellericreme, savoykål og sauce, to kartoffelmos, en milionbøf, en bønnesalat, en blandet grøn salat og en perlebygsalat. I alt købte vi mad for 310 kroner, og der var mere end rigeligt til at mætte alle fire munde. Fra vi bestilte, til vi stod med den store brune papirspose i hånden, gik der under fire minutter, altså en ventetid, som selv familiens yngste kunne holde ud. 

Godt og sundt alternativ til pizza

Maden var ikke skuffende. Trods noget transporttid, var maden stadig varm, da vi pakkede den ud. Og selvom det ikke er det mest appetitlige at få sin mad serveret i en foliebakke, var maden pænt arrangeret og utroligt velduftende. Oksetykkammen var mør og lækker, og saucen kraftfuld. Millionbøffen skabte stor glæde blandt familiens yngste, og var fyldt med skønne grøntsager, og kartoffelmosen var, som altid, skøn og fløjlsblød. Salaterne skabte en god kontrast til den tunge efterårsmad, og den syreholdige salatdressing var et hit. Desværre var der ingen asparges, der havde fundet vej til vores perlebygsalat og flere af salatbladene var noget brune og slatne. Men alt i alt et godt måltid, og absolut et godt alternativ til anden take-away som burger eller pizza.

Fakta: Der findes fire Cofoco Le Marché beliggende på hhv. Værnedamsvej 2, Østerbrogade 64, Falkoner Allé 32 og Islands Brygge 83B. Køkkenet har åbent hver dag fra 17-21. Gider du ikke selv hente maden, kan du bestille til levering fra Roomservice.dk. Bemærk at priserne dog er noget højere, hvis du bestiller til levering!

Fotos: Kristine Grundahl.