Som småbørnsforældre kan det være tiltrængt med en børnefri ferie. Hvis der kun er få dage til rådighed, er Amsterdam en oplagt destination. Knap halvanden times flyvetur hjemmefra er den europæiske hovedstad nem og hurtig at komme til. Derudover er byen overskuelig, og man kan dermed nå meget på få dage. Med sine mange charmerende kanaler og hyggelige stræder indbyder byen tilmed til fingerfletning og langsomme slentreture. Her kommer Børn i byens fem tips til en voksen-getaway i Amsterdam:

Kanalrundfart
En sejltur gennem kanalerne i Amsterdam er oplagt. Sæt tempoet helt ned og oplev byen fra vandsiden. Nyd smukke facader, charmerende husbåde og gamle broer passere forbi, mens båden glider roligt gennem vandet. Ingen trafikpropper eller hastværk. Kun vand, der skvulper beroligende. Tjek www.canal.nl som har forskellige ture til vands.

LÆS OGSÅ: Kærlighed på Lanzarote

Kunstmuseer
Nyd alenetiden og fordyb jer i store værker og imponerende arkitektur. Amsterdams allerstørste museer ligger samlet omkring Museumplein. Her finder I Van Gogh Museum, Rijksmuseum (Hollands nationalmuseum der bl.a. huser værker af Rembrandt) og Stedelijk, der byder på moderne kunst.

Kvartertjek og shopping
Jordaan er et rigtigt slentrekvarter. Her er ren idyl med gamle, smalle kanalhuse, kønne gavle og de særlige hofjes – gamle baggårde forvandlet til små blomstrende oaser med fuglekvidder. De 9 gader ligger som små tværgader mellem de tre store kanaler mod nord. Hyggelige små forretninger i de smalle gader frister side om side med tjekket tøj, økosnacks og lækre sko. Utrechtsestraat i syd er byens måske bedste shoppegade med ren lækkerhed i tøj, musik, bolig, kaffe og kager. De unge og hippe bor i De Pijp og præger udbuddet af butikker og caféer i sidegaderne til Albert Cuyp markedet med en nærmest parisisk stemning.

LÆS OGSÅ: Hvor skal vi hen til sommer?

Supermarked uden børn
I nu har chancen for at gå i supermarkedet uden børn, så und jer selv et besøg i kæden Marqt, der er et must for foodies med hang til lækre oste, pølser og andre gode råvarer i flotte, fristende emballager og rå, tjekkede omgivelser.

Grøn oase
Slå jer ned med tæppe og picnic – eventuelt hentet i ovennævnte supermarked – i Vondelpark, der er de lokales foretrukne park. En stor, grøn oase med god plads til at puste ud og lade op mellem stier, vandløb og små søer.

 

Tjek også følgende artikler:

Amsterdam med små fødder

Mulhouse for børn

Små tips til små rejsende