Børn i byen giver "En duft af Roma" 5 ud af 5 stjerner: *****

Anemone Teatret viser frem til den 17. november forestillingen En duft af Roma. Hanne Trolle er kvinden bag Teatret Månegøgl, der har specialiseret sig i teater for helt små børn. Jeg har flere gange haft fornøjelsen af at se Teatret Månegøgls forestillinger, og jeg er hver gang lige begejstret. Med ganske få virkemidler og en stor portion fantasi kan Hanne Trolle fortrylle en hel sal, børnene bliver revet med og sanser ikke tid og sted. 

Denne gang er ikke anderledes. På scenekanten sidder en smilende kvinde. Bag hende står en trækvogn med nogle få trækasser. Og således begynder fortællingen om sigøjnerkvinden Luludia. Luludia fortæller os historier fra sit livs lange rejse. Hun fortæller historien om romaernes evindelige flugt, lige fra hendes fødsel i Indien på rejsen gennem Europa til Danmark, hvor hun befinder sig i dag. På sin rejse har Luludia samlet ting og sager sammen: historier og sange, alt sammen bliver gemt i hendes store næsten magiske skørt. Vi hører om Luludias møde med Ghandi, og hendes store kærlighed, skopudseren Matheo, og vi fortrylles af fortællingen om Romaernes gudinde Sorte Sarah. (Endelig!) en smuk og positiv historie om sigøjnere og romaer.

Ved hjælp af ganske få rekvisitter og ikke mindst sit fantastiske magiske skørt, opnår Trolle endnu engang at give sit publikum en fortryllende og dejlig teateroplevelse. Mine piger var opslugt, og det samme var alle andre børn og deres voksne i salen.

Og hvordan er duften af Roma så? Den dufter dejligt, varmt og trygt, den dufter af eventyr og den gode fortælling, og alle børnefamilier bør bestemt opleve duften inden spilleperioden udløber den 17. november.

Fakta: "En duft af Roma" spiller på Anemone teatret i perioden 23. oktober - 17. november. Tirsdag-torsdag kl. 9.30 og 10.45. Fredag kl. 10.45 og 17. Lørdag-søndag kl. 10.30 og 12. Billetter bestilles på teatrets hjemmeside. Medlemmer af Børn i byen klubben får børnebilletter til 40 kr (normalpris 55 kr) og voksenbilletter til 105 kr. (normalpris 125 kr.). Læs mere om rabatten på klubsiden.