Knap er vi trådt ind i Legoland, før tiden står stille. Og børnene står stille, mens de indtager de små byer i LEGO. Og alligevel bruser det. Først bliver de draget hen mod en mørk norsk kirke, levende og smuk, og en lille smule uhyggelig. De bliver stående længe og lader sig til sidst drive med små skridt rundt blandt de fine og detaljerede miniature verdener, som gengiver alt fra Hollywood stjerner på optagelse, mænd på arbejde på en boreplatform til havnen i Købehavn.

Der er store øjne og store smil. Der er både genkendelse og masser af forundring. Der bliver stillet mange spørgsmål og det sætter gang i snakken. Området med de små huse bringer fuldkommen ro ind i alle vores sind. Som ud vi var på udstilling.

Men vi er også i en forlystelsespark. Vi sejler i kano gennem en jungle med imponerende animerede LEGO-figurer, og børnene hviner, når vi passerer. Et andet sted bliver vi ført gennem en grotte med fnysende drager med lysende øjne. Huden sitrer og børnene griner. 

Længere inde i parken kommer vi til de store rutchebaner med og uden vand. Den ene vildere end den anden. Nu bliver børnenes øjne endnu større – de glæder sig, til de er store nok. Lige nu er de for små, og vi søger tilbage mod de dele af Legoland, som gør parken til noget særligt – små forlystelser bygget i LEGO.

Og på den autentiske LEGO-vej møder vi prinsessen og ridderen, som møder ungerne i øjenhøjde, sørger for at de bliver klædt ud og i øvrigt tager sig god tid til at snakke. De griner mere. Og de elsker det hele og humøret er højt ved afrejsen, hvor de synger sange, de har hørt til et show i Legoland.

Børn i Byen var inviteret til Legoland, se www.legoland.dk


Overnatning i Legoland Hotel
Temaet er LEGO, og fra vi træder ind i hotellet er børnene i centrum. De får alle en flot LEGO-gave. Der er LEGO-klodser på værelset og væggene er dekoreret med LEGO. Og så er der god plads til de voksne, som dog ikke helt kan lade være med at deltage i hotellets skattejagt, som morer både små og store. 
Morgenbuffeten er overdådig, og mens børnene fortsætter legen, hænger adskillige voksne i loungeområdet og får ro til en ekstra café latte.

Tjek også følgende artikler:

Kardemommeby tur-retur

Efterårsferie på svensk

Oplev Københavns vilde baghave