Før vi ser os om, skifter årstiden. Kolde tæer og fingervanter. Børnenes næser løber og drømmene løfter sig. Når vinteren rammer sind og helbred, kan en rejse til Thailand og en tur på elefantryg ændre verden.

Alting kan forandre sig med en beslutning. Og pludselig står vi i Thailand. Et palmesus, en kokosnød. En luftmadras, som vugger ungerne blidt over bølgerne i de små pauser, de tager fra poolen. Og så op på elefantens ryg.

Vi tager hele familien med til nationalparken Khao Sok. Børnene bobler af spænding, mens vi sejler i kano på en flod gennem den grønne jungle, hvor vi med lidt held kan se en pyton i et træ og både høre og se de vilde aber, som farer rundt i trækronerne. Alle sanser står pivåbne og snuser Thailand ind. På en gang roligt og samtidig helt fuld af vibrationer.
 
Så træder elefanten an, lader os tage plads på ryggen. Langsomt, tungt og smidigt vandrer vi af sted højt til vejrs. På ryggen af en elefant. Børnenes hjerter slår hurtigere end normalt. Og det gør de voksnes nok også. Og vi indrømmer andægtigt, at selvom det er en turistmagnet, går magien aldrig af en elefant.

LÆS OGSÅ: Download Børn i byens app helt gratis 

Smilene er lykkelige, og ungernes hænder ydmyge og forsigtige, da de bagefter fodrer det store dyr med bananer. Den ultimative kontakt er da snablen berører os blødt, som om den hvisker tak.

Mens vi fortryllede vender tilbage til hotellet, nynner vi. Og nyder videre. Blue Village Exotic Khao Lak ligger diskret tilbagelænet et stenkast fra stranden. Stilheden og ånden trækker børnefamilien helt ind i roen. Der er små restauranter ved vandet, hvor nøgne tæer går korte eller længere slentreture. Sandet er silkeblødt mellem de vintertrætte tæer og snart er al snue fra det kolde nord længe glemt.

I baren bugner et fad af fantastiske udskæringer af mango, papaya, ananas og melon. Farver, duft og smag blander sig med thailandske smil. Thailand er den perfekte energi-booster til hele familien. Der er skønhed, hjertevarme, turkist klart vand – og hvis man tillader sig selv at sætte alle sanser i spil, så kan oplevelsen sende vinterfølelsen langt væk. Og husk så den tur på ryggen af en elefant.
Børn i Byen var inviteret på hotel Blue Village Exotic Khao Lak af Tui www.tui.dk.

Tjek også følgende artikler:

Indien - det rå eventyr

Thailand med børn

Syv magiske steder i Marrakech med børn