Børn i byen giver 4 ud af 5 stjerner til DØP: ****

 

DØP vandt i år Børn i byen prisen som Bedste børnevenlige spisested, og det er ikke uden grund. DØP er en forkortelse for ”den økologiske pølsemand”. DØP holder til på Købmagergade ved Rundetårn og på Strøget ved Helligåndskirken i København. De to pølsevogne tilbyder fastfood produkter der er 100 % økologiske - også alt tilbehøret som f.eks. de ristede løg og remouladen. Pølserne er fra Hanegal, og af gode økologiske råvarer. I stedet for de velkendte hvide, luftige pølsebrød er DØP’s pølsebrød langtidshævet surdejsbrød bagt med fuldkornshvedemel, rugmel og hørfrø. 

Overvældende pølsesortiment

Når en pølsemand har vundet prisen som byens bedste børnevenlige spisested, må det simpelthen prøves. Derfor drog Vilma på fire år og jeg afsted til pølsevognen ved Rundetårn, for at finde ud af, om der var noget om snakken. Ved første øjekast ligner DØP en hvilken som helst anden pølsevogn, men her ophører så alle ligheder.

Vi blev i første omgang overvældet over DØP's pølsesortiment. Udover den traditionelle ristede pølse, var der både oksekrydderpølser, grillmedister med ramsløg, unghønepølser med havtorn og persille, gedepølser med hyben og brændenælde og vegetarpølser med tofu på menukortet. Vi lod os friste af udvalget og besluttede os for at prøve lidt forskelligt. Vilma fik en fransk hotdog med en ristet pølse og økologisk ketchup. Jeg bestilte en fransk hotdog med en oksekrydderpølse og økologisk fransk dressing. Derudover bestilte vi en unghønepølse med ristet brød og diverse økologisk dyppelse. Dertil fik Vilma en økologisk solbærsaft og jeg en flaske vand.

Hurtigt måltid på taburet eller bænk

Ulempen ved at spise ved en pølsevogn med et barn er, at det er umuligt for junior at nå op til disken og dermed spise sin mad. Hos DØP har de dog en lille taburet, så det faktisk kan lade sig gøre. Vilma og jeg valgte dog en af de små bænke ved Rundetårn, hvor vi indtog vores frokost. Hvis det regner, er man på den. Men når man spiser ved en pølsevogn, er det som regel for at få et hurtigt måltid, og derfor kan man leve med de manglende toiletfaciliteter, siddepladser m.v.

Tørt brød - men super pølser!

Jeg er klar over, at man ikke skal forvente en standard fransk hotdog, når brødet er surdejsbagt, og pølsen 100% økologisk, men jeg må indrømme, at jeg blev lidt skuffet over brødets tørhed. Det krævede en del væske at få frokosten ned, og brødet til den ristede pølse havnede desværre i skraldespanden. Men pølserne var skønne, faste og smagfulde. Jeg er meget begejstret for både oksekrydderpølsen og unghønepølsen, som begge blev en klar favorit hos os begge.  Jeg er bestemt blevet positivt overrasket over besøget hos DØP, og det er nok ikke sidste gang, vi ligger vejen forbi for at indtage et hurtigt mellemmåltid.

Fotos: Kristine Grundahl