Dykning efter natursvampe og klatring på de stejle klippeskråninger er blandt øens hovedtemaer. Energien er sitrende i den lille by Masouri på vestsiden af Kalymnos, et autentisk og levende sted at holde ferie med familien. Børn i Byen fik tips fra den lokale Evelina på 5 år.

Hvis man går en tur langs stranden på Kalymnos, skal man ikke blive overrasket over at møde en lille pige og hendes far i gang med at finde og spise rå muslinger fra havet. Faren har sin kniv med og åbner skallerne, og pigen spiser muslingen levende. Det er noget af det bedste, hun ved.
 Det synes hun, alle børn burde gøre. Men ved hun, at det gør alle børn ikke, så i stedet kommer Evelina med fem tips til børn, der besøger hendes ø Kalymnos:

Piratstranden Kalamies
På nordsiden af Kalymnos ligger Kalamies-stranden. Her ligger en lille restaurant i vandkanten med borde under palmeblade. Tjenerne er klædt ud som pirater og der er sørøverflag og hængekøjer.Botaniktur
En tur ud i den græske natur for at finde salvie og timian, firben og falke. Turen tager et par timer og kan bookes hos Evelinas mor, Maja, som er dansk på: +30 22 430 48 607

Svømmetur i pool
Hvis man bor et sted uden pool, er det fantastisk at låne sig til en dukkert i en pool på et hotel i nærheden. Bare spørg, grækerne er imødekommende og siger ja til det meste. Husk badevinger til de små.

Scootertur
En hjelm i børnestørrelse og så ud over stepperne sammen med far eller mor. Det er uvant og fantastisk sjovt for de fleste børn at sidde med på scooteren og suse hen over bjergvejene. Tjek at udlejeren udviser ansvarlighed, og være selvfølgelig fornuftig i fart og sikkerhed.

Bådtur til Pserimos
En sejlads på 30 minutter og så er verden ny og den lille ø Pserimos ligger for fødderne. Børnene elsker den lille sejltur, hvor de kan spejde efter delfiner og derefter eventyret på den nye ø.


Børn i Byen var inviteret til Kalymnos af www.apollorejser.dk og boede på hotel Philoxenia, et utroligt hyggeligt traditionelt familiedrevet pensionat.

Rejsen:
Der er ingen lufthavn på Kalymnos. Man flyver til Kos og sejler derfra til Kalymnos. Færgen kan bookes på egen hånd eller direkte hos www.apollorejser.dk. Overfarten tager et sted mellem 30 og 50 minutter afhængig af hvilken type båd, det er.

Tjek også følgende rejseartikler:

Rolige Rhodos

Kos - ro og eventyr

Rhodos bag facaden

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.