Den bløde aftensol trækker skyggerne lange hen over stranden. En lille pige samler de pæneste sten op af vandkanten og lægger dem i lige rækker i sin egen strand-butik. Syv sten for en euro. Alt hvad hun tjener, får hun lov at bruge i hotellets lille butik på enten slik eller armbånd. Hendes verden vokser. 

Hun er på ferie med familien på Sunwing Kalithea Beach på Rhodos. Lige ved Ægæerhavet ved en fantastisk børnevenlig strand med både klipper og sand. Hotellet er kun et kvarters kørsel med taxi fra den smukke gamle Rhodos by. 

Horisonten og den turkise stribe af hav rammer hotellet ind, så vi hele tiden mærker, at vi er på kanten af naturen. Bølgeskvulpet og udsigten over havet.  Vi mærker det om morgenen, når solen vækker os og om aftenen, når månen spreder sin lune sølvkåbe uden over bølgerne.

LÆS OGSÅ: De 5 varmtvandsbassiner til babysvømning

Her er både børnepools, rutchebaner og legepladser. Ungerne elsker det og finder lynhurtigt ind i en hverdag, som fører dem fra heftig vandleg til stille meditativ stensamler-kunst i en stund.

Den lille pige med stenbutikken på stranden er for en stund faldet ind i en lomme af ro sammen med sin mor omkring billardbordet. Hun griner og spørger, om vi egentlig er indenfor eller ude. Luften stryger os lunt over den lidt forbrændte hud, og mørket sænker på forunderlig vis vores stemmer. Vi er stadig over åben himmel.

Vi behøver ikke så meget andet end bare at være her. Den eneste udflugt, som lokker os ud af hotellets område et en tur til søs. Den fordobler så igen vores energidepoter og breder smilene endnu længere ud.

LÆS OGSÅ: Børn i byens anmeldelse af GRØD-bar

Feriens vigtigste tema er ro. Og væren i nuet. Derfor veksler dagene mellem tid ved poolen og timer ved stranden. Poolen sætter børnepulsen lidt op med plask og leg, ligesom der er rigeligt med underholdning for børn på hotellet.  Stranden sænker os ned en beruselse i krabbefangst, indsamling af skaller og i bygning tårne af sten og sand.

Den ultimative ro får vi, når vi trækker os tilbage til værelset og spiser take-away fra terrassen med udsigt ud over havet. Dejlige Grækenland.

Børn i Byen var inviteret til Rhodos af www.spies.dk

Check-in på hotellet:
På mange af Spies’ hoteller er det muligt at checke sin bagage ind på hotellet allerede før flyafgang. Det kan lade sig gøre fordi Spies ejer flyselskabet Thomas Cook.

Tjek også følgende rejseartikler:

Kør ind i Kretas hjerte i jeep

Kos - ro og eventyr

Rhodos bag facaden