Man kan stadig finde festen på Kos. Men man kan også lade den være og bevæge sig ind i det græske lune og indsnuse timian, middelalder og natur sammen med ungerne.

Vi søgte og fandt roen på Iberostar Hotel på kanten af havet, der hvor hanen galer og koen brøler, mens solen står op. Området indbyder til fordybelse, også selvom alle børnefamiliens ønsker om aktivitet kan opfyldes. Der er både børnepools og klub, uden at det tager opmærksomheden fra selve den rolige stemning. Sans ind og slap af.Vi tog på fire ture på Kos

Landsbyen Zia
Den lille landsby Zia er magisk. Turist-butikker ja, men ikke desto mindre en lille hvid labyrint af gyder og græsk virkelighed på en bjergskråning. Gå opad, lad børnene løbe i forvejen og sørg for at familien er samlet igen, når Watermill café dukker op.
 Limonaden og solnedgangen udvider hjerterummet og sænker pulsen.

Johanitterborgen i Kos by
Giv børnene en smagprøve på Europas historie på borgen i Kos by. Den er opført i 1300-tallet af munkene og siden brugt som fæstningsværk mod fjender fra vandsiden. Der er masser af rester af statuer og søjler fra det antikke Grækenland. Måske kan I kende de ioniske fra de doriske og korinthiske søjler.Venetiansk fort og skildpadder
Ikke så langt fra Antimachia ligger den store venetianske fæstning. Den er fra 1400-tallets Johanittere og fra toppen kan I forestille jer piratskibe nærme sig øen. Der ligger flere små kirker inden for murene, og så lever der landskildpadder i det tørre græs. Jorden er lys af støvet, som er kommet fra den vulkanske ø Nisyros lige overfor. 
Besøg borgen uden for normal turist-tid og mærk himmelrummets ro omkring jer.Therme
Den naturlige kilde ved Therme strømmer med sine varme svovldampe lige ud i havet. Det er godt for huden og overraskende for sanserne. Tag børnene med når solen går ned, eller står op, så er der fredeligt. Så mærker I jordens forunderlighed.

Børn i Byen var inviteret til Kos af www.apollorejser.dk

Iberostar Hotel – på nordsiden af Kos
Lige ved stranden, som ikke så børnevenlig. Til gengæld ligger børnepoolen lige ud til havet.
All-inclusive buffeten er græsk, varieret og frisk.
Sørg for at ungerne får smagt den vidunderlige timian-honning, som også siges at have helbredende virkning.


Hotellet har øens lækreste spa med behandlinger og lounge-stemning.

Tjek også følgende artikler:

Kalymnos for kids

Rhodos bag facaden

Kør ind i Kretas hjerte i jeep