Solen banker ned fra en skyfri himmel og varmegraderne sniger sig op omkring de 25 grader – måske over. Hvad giver man sig til med børnene i varmen? Vand, is og tid til bare at være sammen kan sagtens være opskriften på sommerlykke. Her får du en række forslag til aktiviteter i sommervarmen. 

 

1. Vandleg

Intet hitter mere i sommervarmen end vandleg! Find et badekar eller en balje frem og fyld med vand i haven eller gården. Supplér med sjove remedier som vandballoner, vandpistol, tomme flasker eller et fiskenet til at fiske legetøj op fra vandet med. 

2. Soppebassin

Har I ikke egen have eller gård til vandlegen, så pak badebukserne og besøg soppebassinerne på legepladserne i Gellerup og Bispehaven.

3. Strandtur

En strandtur er selvfølgelig også oplagt, når solen bager. Det lufter altid mere ved kysten og badning i havet er i sig selv en kæmpe attraktion for både store og små. Pak håndklæder, badetøj, solcreme og en god madpakke fuld af dejlige snacks til badepauserne.

4. Mal på sten

Er et flere timers ophold på stranden simpelthen for varmt, så lad jer nøjes med et kort besøg, hvor I samler muslinger og sten, som I kan male og dekorere derhjemme på en plads i skyggen, når middagssolen bliver for stærk. Strandsten og skaller er desuden et skønt sommerminde, når efteråret trænger sig på.

5. Blomsterjagt

Iklæd jer solhatte og tag på cykeltur sammen til et nærliggende grønt område, hvor det er tilladt at plukke lidt af naturens skatte. Flet smukke blomsterkranse sammen og tag lidt flora med hjem til at presse mellem tunge bøger – så har I smuk pynt til en sommer scrapbog.

6. Isterninger med overraskelser

Hav altid isterninger klar i fryseren, så I kan nyde en kølig forfriskning i solen. Gør drinken ekstra sjov med overraskende indslag i isterningerne og eksperimenter med forskellige bær og saft, når I hælder vand på formene før nedfrysning.

7. Tour de isbar

Is er naturligvis en sikker vinder! Giv los og gå amok i is med en ”Tour de isbar” (for at undgå mavepine kan touren evt. strække sig over flere dage med en ny destination hver dag). Afprøv byens forskellige isbarer – du finder vej til dem her

8. Hjemmelavet is

Spar penge og lav jeres egen is! Med få ingredienser er det muligt at lave skøn hjemmelavet is, og ungerne vil elske at være med i køkkenet. Stoltheden vil helt sikkert være stor, når fryseren åbnes og tænderne sættes i de kolde herligheder. Her får du to lette opskrifter på hjemmelavet is:

Jordbærflødeis (4 personer)

- Pisk 1 æg og 150 g. sukker i ca. 5 minutter med en håndmikser

- Nip 400 g. modne jordbær og skær dem i små stykker. Halvdelen kommes i en blender sammen med 1 dl. Sødmælk. Blend et kort øjeblik.

- Pisk 1 ½ dl piskefløde til let skum og vend forsigtigt i æggemassen sammen med jordbærmælken og resten af jordbærrene.

- Hæld iscremen i en beholder med låg og frys i ca. 4 timer. Rør gerne i isen under frysningen.

- Ved servering: Tag isen ud ca. 20 minutter før servering. Kugl evt. isen op i isvafler.

 

Ispinde med jordbær og hyldeblomstsaft (4-6 ispinde, afhængig af forme)

- Skyl og nip 250 g. jordbær. Skær dem i små tern og kom dem i en blender sammen med 1 ½ dl. koncentreret hyldeblomstsaft og 1 ½ dl. vand. Blend til en ensartet saft.

- Hæld saften på ispindeforme og sæt i fryseren i ca. 2 timer

Opskrifterne er af Lone Kjær og fundet på Boligliv.dk, hvor du finder mange flere lækre sommeropskrifter. 

Fotos: Anders Hviid og Columbus Leth