Børn og opera? En oplagt cocktail? Nej, det tror du måske umiddelbart heller ikke. Men jo, når Copenhagen Opera Festival løber af stablen over 8 dage fra 28. juli til 4. august, er der flere børnearrangementer på plakaten. Og hvorfor ikke? Her giver Børn i byen dig overblikket over festivalens opera for børn, så du selv kan teste kunstarten med poderne. 

 

Poetisk børnegyser

Med en kombination af lyrisk tekst og musikkens stærke medskabende kraft gennemlever en skuespiller, en sanger og en musiker det medrivende drama, der udspiller sig i Cecilie Ekens prisbelønnede bog, Mørkebarnet. For både børn og deres voksne handler forestillingen om at indse og acceptere, at vi, små som store, er sammensat af både lyse og mørke sider. Anbefales til de 6-12 årige og deres forældre.
Hvor: Københavns Musikteater
Hvornår: 31. juli og 1.-2. august kl. 16.00

 

Rødhætte som dukketeater tilsat opera

I en dukkeversion af eventyret om Rødhætte tages børnene med på en eventyrlig musikalsk rejse fra det ene ikoniske operaparti efter det andet. Tryllefløjten, Carmen, Nibelungens Ring og mange andre operaer mødes i et muntert miks, som forsyner historien med mening. Anbefales til de 4-9 årige og deres forældre.
Hvor: Københavns Musikteater
Hvornår: 29. og 30. juli kl. 16.00

 

Operabingo med Keld og Hilda

Store børn vil måske finde underholdning i festivalens Operabingo, der findes sted i Arbejdermuseets Festsal, som omdannes til klassisk bingohal. Værterne Keld og Hilda Heick tager gæsterne med til en times skønsom blanding af arier og bingo. Her er ingen halve grise eller gæs at vinde. Det rigtige tal udløser derimod retten til at vælge en arie, som opføres af aftenens operasangere.
Hvor: Arbejdermuseet
Hvornår: Den 31. juli kl. 17 og 20

Operaens erfarne sjæle møder de yngste

Mestersangerne er pensionerede operasangere, som sendes ud i landets vuggestuer og børnehaver for at synge med de yngste med det formål at give sangen en vigtig plads i danskernes hjerter allerede tidligt i livet. Til denne søndagskoncert under Copenhagen Opera Festival kan det opleves, hvordan der opstår et særlige musikalsk fællesskab, når operaens erfarne sjæle bliver mødt med åbent sind af de alleryngste. 
Hvor: Torvehallerne
Hvornår: Den 4. august kl. 12.00

 

Du kan læse mere om Copenhagen Opera Festivals program på festivalens hjemmeside, hvor du også finder info om billetter.

 

Fotos: Copenhagn Opera Festival