Nutidens børn er berejste.
Hele 71 % af respondenterne i en landsdækkende, dansk undersøgelse, hvor forældre med hjemmeboende børn under 16 år har svaret, var således i 2012 på en ferie, som indebar, at de skulle flyve. Herudover viser undersøgelsen, at københavnske børn er de allermest berejste.

En aktuel landsdækkende undersøgelse, som Kompas Kommunikation har foretaget for Apollo, viser således, at så godt som tre ud af fire i 2012 tog et eller flere børn med ud at flyve med formålet ferie. Det er i særdeleshed forældrene fra ”Region Hovedstaden”, der rejser udenlands med deres barn/børn med hele 81 % af de adspurgte. Men Region Sjælland følger godt med, for her er det 78 % af de adspurgte, der har rejst på ferie med fly med en pode/poderne i 2012.

Undersøgelsen viser en overvægt af mænd, som tager deres børn på ferie med fly, for det svarer 80 % af mændene ja til, mens en mindre men stadigvæk stor andel af kvinder gør det (60 %).

”Danskerne ser ikke længere ferie som et luksusgode men som en ret. At bruge tid med familien på den rigtige måde er mere vigtigt end nogensinde. Så godt som 3 ud af 4 tog i 2012 et eller flere børn med ud at flyve med formålet ferie. Samtidig viser undersøgelsen, at man ikke beder skolen om fri for at komme på udlandsferie men respekterer de officielle ferieperioder”, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef Apollo.

Danske børn er globetrottere men hovedsageligt i de officielle ferieuger. Undersøgelsen viser nemlig, at kun få forældre tager deres børn ud af skolen for at holde sommerferie (14 %).
Undersøgelsen stemmer godt overens med den aktuelle tendens på hotelområdet, hvor hoteller med gode, børnevenlige poolområder og vandparker på hotelområdet er i vækst.

”Mange gode hoteller og hotelkæder har de seneste år udvidet poolområdet, så det er bedre opdelt mellem børnefamilier og par uden børn. De deciderede børnepools og vandparker ligger nu oftere lidt væk fra de poolområder, hvor voksne uden børn søger hen, således at begge grupper kan finde sig til rette på det samme hotel. Herudover har flere hoteller opført små vandparker i hotellets periferi”, slutter Rikke Koks Andreassen.

Undersøgelsen er for nylig foretaget for Apollo af Kompas Kommunikation. Den er gennemført på internettet blandt 1.195 deltagere fra hele landet. Undersøgelsens resultater er efterfølgende blevet vægtet på køn, alder og region i henhold til de af Danmarks Statistik oplyste og gældende demografiske data for at sikre repræsentativitet.