18 huller og 7-jern. En flok børn i sommerhat og t-shirts står klar til at slå den første golfbold ud over den store grønne bane på Playitas, Fuerteventura. Vi var med.

Volleyball på stranden, svømmetræning i det store bassin, tennis og cykling. Der er masser af sport til ungerne på Playitas. I dag er det golf.

Sjældent ser man så mange forældre på børnenes banehalvdel. De løber som regel en tur eller prøver en ny sportsgren, mens børnene er til en sportsaktivitet. Men i dag står de her. Og de bliver stående, mens en hurtig golf-buggy ankommer til træningen med ladet fuld af golfkøller i børnestørrelse.

”Kig på mine hænder og hold jeres på samme måde”, den skotske golf-træner Murdor taler kun til ungerne. Og viser dem grippet. Går fra det ene feriebarn til det næste, og alle står koncentrerede med let spredte ben på den grønne plade med et 7-jern i hænderne. De kigger fra hænder til lærer, afventer hans nik, og kigger igen på hænderne. Og så på den skriggule bold på tien foran dem. Stemningen er intens og de unge golfspillere ser ud til at være klar til at sende den første bold til månen.

Forældrene kigger håbefuldt til. Og så slår ungerne til boldene. Nogle med et knald, andre med en hvislen og en del uden at ramme. Kroppene vrider sig under solen, i bevægelser som sprællende fisk. Arme og ben i lidt vilkårlige retninger. Kun grippet er fast, ingen af børnene slipper taget i golfkøllen.

LÆS OGSÅ: Børn i byen til søs

Men nogle af dem mister taget i sig selv. De tramper i jorden, fordi de ikke ramte bolden. Træneren smiler og beder dem trække vejret roligt. Det tager lang tid at lære at spille golf. Og de er unge. Imens passerer et par ældre herrer i ternede shorts og pigsko. Kigger på ungerne, som stadig får mere stædige blikke og sammenbidte munde.
Undervisningen varer en time. Børnene er mellem 9 og 14 år, og de går derfra med et smil. Flere af dem ses senere på ugen i færd med at slå bolde ud.

Børn i Byen var inviteret til Las Playitas på Fuerteventura af www.Apollorejser.dk

LÆS OGSÅ: De 5 nemme mellemmåltider to go

Kids Sports Academy
I skolernes ferier tilbyder Playitas et flot og gratis sportsprogram til børn fra 5-15 år, inddelt i aldersgrupper. Der er tennis, boldspil, svømning, golf, minigolf og konkurrencer. Der er altid skandinaviske guider hos børnene.
I påsken 2013 var der 70 børn, som deltog i aktiviteterne. 

Næste Kids Sports Academy er i sommerferien.
Las Playitas, Fuerteventura
Sports- og familieresort som tilbyder 40 forskellige sportsgrene. Tennis, cykling, svømning, fitness etc. Se www.apollorejser.dk


Tjek også følgende artikler:

Sportsferier med børn med energiske børn

Playitas - Energisk og glad ferie med børn

Løb på Samsø