Børn i byen giver MakkeKafe 5 ud af 5 stjerner: *****

Ved kanalen på Gammelstrand ligger der en lille café med lækre italienske fristelser og god plads til børn. Børn i byens kagesultne anmeldere har været på besøg.

 

MakkeKafe, der har til huse i en høj kælder i Nybrogade, åbnede i 2011. Caféen serverer sandwiches, tapas-tallerkener, kager og et bredt udvalg af kolde og varme drikke. Til de morgenfriske serveres bolle med ost smør og syltetøj, spejepøgse, yoghurt og smilende æg. Når solen skinner, er det oplagt at nyde sin kaffe på fortovet, hvor der er opstillet små borde og caféstole. 

Indretningen adskiller sig markant fra andre caféer i området, og består af forskellige genbrugsmøbler. Caféen forsøger ikke at udgive sig for at være andet end den er: et hyggeligt sted med plads til afslapning. Centralt i de hyggelige lokaler står en gammel pladespiller med tilhørende vinyl-plader, og gæsterne opfordres til selv at vælge musikken. Caféen tilbyder desuden gratis trådløst internet.

MakkeKafe er meget børnevenlig. Udover pusleplads og højstole, er der et helt legehjørne forbeholdt de yngste cafegæster. Her finder man bøger, puslespil, tegnegrej og spil, samt skummåtter, så de yngste gæster kan boltre sig på gulvet. Desværre gør den trange plads på fortovet, at der i sommermånederne ikke er plads til mere end et par barnevogne af gangen.

Bag disken står Giulia og smiler, da mine døtre og jeg kommer ind af døren. Guilia, som stammer fra den syditalienske by, Napoli, er uddannet konditor og bager alle caféens kager fra bunden.  Det er eftermiddag og ungerne vil have kage. Pigerne vælger økologisk saft og to stykker kage. Jeg selv skal have iskaffe. At Giulia er uddannet konditor smages tydeligt!  ”Tiramisuen er perfekt” udbryder min ældste datter, og hun ved hvad, hun taler om, for det er hendes yndlings dessertkage. Den yngste får den italienske tærte Sbriciolata med æble og marcipan. Tærten er svampet på den helt rigtige måde og smager himmelsk. Iskaffen, der er tilberedt på økologiske bønner, er cremet, mild og med en lækker kaffesmag.

Det er bestemt ikke sidste gang, vi lægger vejen forbi MakkeKafe. Næste gang skal vi prøve Giulias italienskinspirerede tapas, og én ting er sikkert; tiramisuen og iskaffen skal vi også have igen!

Caféen har åbent mandag - fredag 8.30 - 17.00, lørdag og søndag 11.00 - 18.00.

Fotos: Kristine Grundahl