At sætte fødderne på dækket og mærke bølgerne bære familien ud i det blå, er altid et eventyr. Lige derude ligger øen, som altid er anderledes end fastlandet. Kom med! Finland, Kroatien, Grækenland.

Sveaborg, Helsinki, Finland
Fæstningen Sveaborg er bygget hen over fire skærgårdsøer og blev i 1700-tallet opført af svenskerne for at beskytte Helsinki mod russerne. Der er brostensveje og bevarede bygninger, tunneller, kanoner, stier og hemmelige gange, og trapper der fører os til vejrs, hvor udsigt over himmel, skærgård og storby er enorm. Der er bakker, plæner, små caféer og strand. Masser af steder, man kan brede tæppet ud og indtage frokosten under solen. 
Sveaborg har et legetøjsmuseum, hvor I finder legetøj fra dengang mormor og morfar var børn. Det er et godt sted at starte udforskningen af øen.
Færgen går fra Salutorvet på havnen i Helsinki og sejler hver halve time.

www.suomenlinna.fi


LÆS OGSÅ: Hvad kan man lave med baby i København?


Lokrum, Dubrovnik, Kroatien

Lige uden for Dubrovnik ligger øen Lokrum. Hele øen kan opleves til fods på et par timer eller man kan slå lejr for dagen. Under træerne gemmer sig resterne af et Benedictinsk kloster, en botanisk have og en legeplads. På bagsiden er der en lille indsø midt mellem de høje klipper, kaldet ”det døde hav”. Overalt høres skrigene fra de store påfugle, som har indtaget øen i hele deres pragt. Ren magi.
Lokrum ligger 10 minutter sejlads fra den gamle havn i Dubrovnik Pris 35 KN

 

LÆS OGSÅ: De 5 morgenfriske kaffebarer

 

Chalki, Rhodos, Grækenland
Det er stadig Grækenland, vandet er klart og husene hvide. Alligevel er alting anderledes. Ro. Livet står stille. Fiskerbådene vugger i havnen, blæksprutterne hænger til tørre i solen. På havnefronten er tavernaen åben og den lille strand over bagved bakken bobler i leg. Stranden ligger i gåafstand fra Emborio, mens korsridderborg og grotter nok kræver en taxa. Chalki er magisk i al sin stilfærdighed og børnene elsker denne lille perle enten til dagsudflugt eller med en enkelt overnatning.
En halv times sejlads fra Rhodos by, undersøg med rejseselskabet eller spørg på hotellet.


Tjek også følgende rejseartikler:

Chalki - det' for børn

5 i Helsinki med børn

Dejlige Dubrovnik med børn