Her kommer tips til rejsen med børn til Berlin, Paris og Stockholm

Berlin
Den tyske hovedstad er superbørnevenlig. Især kvartererne omkring Prenzlauerberg tager imod familierne med åbne arme. Det er oplagt at bo her. Der er legepladser, caféer og masser af sjove butikker.
U-Bahn og S-Bahn er nemme at finde rundt i og selvom byen er stor, tager det aldrig lang tid at komme ud til seværdighederne. Byen har et selvfølgeligt historisk præg, som ungerne kan se og mærke mange steder: i Mauerpark, hvor resterne af muren står, i Gedächtnis Kirche og Denkmal, mindesmærket for de myrdede jøder. Herudover er Berlin Zoo et rigtig fint udflugtsmål med ungerne. Berlin er boblende, historisk og nem at rejse i med familien.

LÆS OGSÅ: Motion på stuegulvet

Paris
Byernes by er et dejligt rejsemål, for de lidt større børn. Mest genialt er at bo i en gade, hvor livet leves af pariserne selv, og hvor bistroerne serverer Croque Monsieur og fritter, og hvor specialbutikkerne tilbyder pølser, vin og ost. 
Paris er ikke god til klapvogne, det er en fordel, hvis ungerne kan gå selv, for byen er stor. Til gengæld virker metroen fantastisk og brug den, så sparer I fødderne. 
Notre Dame-kirken sender tankerne tilbage i historie og litteratur, Eiffeltårnets magi løfter os til vejrs og det skønne parker Tuileries og Luxembourg-haven sænker pulsen og børnene kan hygge sig. Paris er magisk, blomstrende og eventyrlig for ungerne.

LÆS OGSÅ: Det kan I lave, når det regner

Stockholm
Den svenske hovedstad er lige om hjørnet og et skønt bekendtskab, også om vinteren, hvor der er julemarked på Skansen og skøjtebaner i byen. Om sommeren kan I springe i vandet fra klipperne og bade tæt på centrum. Stockholm trækker tråde tilbage til en fælles nordisk historie, som kan fascinere børn i alle aldre. Vasa-museet, som viser historien om en mislykket jomfrusejlads, er en meget stor oplevelse for hele familien. Busserne i Stockholm fragter jer nemt rundt i hele byen.  Stockholm er nordisk, lys, åben og indbydende.

 

Tjek også følgende artikler:

Hemmelige Paris

Berlin i børnehøjde

Stik af til Malmø