Klipper og klart vand omgiver den kroatiske by Dubrovnik. En vidunderlig perle gemt bag bymuren med Adriaterhavets bølger mod vest. Byen sitrer af poesi og historie, og der er skønne oplevelser for børnene.

De røde tegltage holder i hånd hen over den fine middelalderby, som ligger beskyttet bag de tykke bymure. Dubrovnik er smuk med  sine sandstenshuse og stræder, og byen bobler af historie: vindebroer, klostre, paladser og et ar fra den seneste krig i 1990’erne. Byen indbyder til et dyk ned i de svundne dage, og efterlader et magisk indtryk hos både børn og voksne. Ingen kan undgå forelskelsen her.
Lige uden for muren ligger det turkise hav og venter på de bare tæer. Det er så rent, at delfinerne er her. Hvis man holder øje ved aftenstide, kan man være heldig at se en flok.


Her kommer 5 tips til børn i Dubrovnik


Vandring på bymuren
Muren er 2 km lang, nogle steder bred, andre steder helt smal. For børn er det en skøn mission at bestige de mange trin og hele den lange mur, som bugter sig. Det er adgang to steder og en fantastisk udsigt hele vejen rundt. Masser af indtryk til at sætte fantasien i gang.

Pris 50 KN for voksen og 20 KN for børn

Svævebane
n
På fire minutter løfter svævebanen jer 408 meter til vejrs. Enhver spærrer øjnene op på bjergtoppen Srđ, hvorfra der er en storslået udsigt over Dubrovnik, havet og øerne. Børnene elsker turen derop, hvor der er caféer og souvenirbutikker.
Pris : 94 KN for voksne og 40 KN for børn 
http://www.dubrovnikcablecar.com/


Akvariet

Et af vagttårnene i bymuren er indrettet til  akvarium. Et lille magisk museum med mange af Adriaterhavets fisk i akvarier i muren og i bassiner i gulvet. En rislende lyd i det dunkle rum åbner et lille undervandseventyr for børn.
Pris 40 KN for voksne og 15 KN for børn

Tur til øen Lokrum
Lokrum er en smuk lille ø 10 minutters sejlads fra den gamle havn i Dubrovnik. Det perfekte sted til picnic med familien. Der er rester af et Benedictinsk kloster, en botanisk have, legeplads, strande og ikke mindst: Det døde hav, som er en indsø midt i de høje klipper. En skøn måde at bruge dagen.
Pris 35 KN

Piratskibet
De historiske galeaser sejler ture rundt omkring Dubrovnik. Selvom skibene er kopier, vil børnene elske sejladsen. Tjek om det er muligt at sidde på broen hos kaptajnen. Der er forskellige ture, både heldags- og halvdags og med besøg på øer.

http://www.tirena.com/


Børn i Byen fra inviteret til Dubrovnik af Det Kroatiske Turistråd www.altomkroatien.dk

 

Læs også følgende artikler:

Kroatien med snorkel

Tre storbyer - Paris, Berlin, Stockholm

Romer i nogle dage