Børn i byen giver Madpakkebogen 4 ud af 5 stjerner: ****

 

Jeg sætter virkelig stor pris på, at der er madordning i min datters institution. For tanken om at stå morgen efter morgen og smøre hende en ny og spændende madpakke får mig ikke ligefrem til at juble. Det dér med kreativitet i køkkenet er nemlig (desværre) ikke lige mig. Louisa Lorangs spritnye Madpakkebogen får mig dog til at gyse lidt mindre ved udsigten til madpakketjansen i skoleårene, der venter ude i fremtiden. En hel del mindre, faktisk. For her kommer en fin, lille håndbog fuld af inspirerende idéer til børnenes (og din egen!) madpakke.

Inspiration er netop tanken med bogen, hvor Louisa Lorang indledningsvist maner til ro og foregriber præstationsangsten, der muligvis vil ramme dig ved første øjekast på bogen. Også hun er nemlig forfalden til nemme leverpostejs-sammenklappere, ligesom de fleste af os andre er, men hun vil gerne inspirere til variation i den ekstra lille ”dims”, som mange af os gerne supplerer de sædvanlige rugbrødsmadder med. Bogen giver idéer til, hvordan du forholdsvis enkelt og nemt kan erstatte mælkesnitter og sukkerholdige yoghurter med langt sundere alternativer. Hvem vil fx ikke synes det er sjovere med et lille bæger med sprøde kikærter, et glas guacamole-dip til grønsagsstængerne eller et par hjemmebagte grissinier? Det er dog ikke kun snacks, bogen giver dig idéer til. Du får også opskrifter på madkassens ”hovedretter” som fx omeletruller, quinoa-frikadeller og kyllingesalat.

Det bedste ved bogen er de flotte, inspirerende fotos. Hvis du (som jeg) er vild med stilen i bøger som Sif Orellanas ”Krudtugler og kanelsnegle” eller mad- og boligreportager i magasiner som BoligLiv, vil du også elske udtrykket i Louisa Lorangs madpakkebog. En figenbar pakket ind i pergamentpapir og japansk maskingtape og frugtsalat pakket i fine, farvestrålende retrodåser er eksempler på visuelle lækkerbiskener, der gør opskrifterne enormt indbydende, og jeg får rent faktisk lyst til at gå i køkkenet og kreere en lækker madpakke!

 

Fakta: Madpakkebogen af Louisa Lorang udkommer den 20. juni 2013 på Lindhardt og Ringhof Forlag. Bogen har 136 sider, koster 149,95 og kommer i en sampak med Louisa Lorangs foretrukne madkasse.