Rækker familiens feriebudget ikke udover Danmarks grænser i år, så fortvivl ikke. Det kan sagtens være en fornøjelse at blive herhjemme og skifte vacation ud med stay-cation, for vores eget lille smørhul byder virkelig på mange fine ferieperler.

 

Bornholm

Solskinsøen er populær som feriemål, og det er ikke uden grund. Der er nemlig noget helt særligt over Bornholm: Klipperne, indbyggernes syngende dialekt, gourmetoplevelserne, den høje himmel og de salte fisk.  Øens mange strande med kridhvidt sand og skønne klitter er ideelle til børn. Kør øen rundt i bil eller måske på cykel og smag på den. Isbarer, røgerier, lokalbrygget øl og bolsjekogeri bidrager alt sammen til glade smil og feriestemning. Få Børn i byens tips til alle Bornholms gode steder her

LÆS OGSÅ: De 5 aftenture

Rømø

I den stik modsatte retning af Bornholm, kan en anden særlig ø opleves. Øen på kanten af Danmark. Rømø. Vadehav til den ene side og Vesterhav til den anden. Her står naturoplevelserne i kø. Træk gummistøvlerne på og tag en tur i Vadehavet, der gemmer på østers, strandkrabber og snegle. Tidevandet er fascinerende at iagttage for både store og små. Islændercenteret arrangerer guidede ture på hesteryg og bidrager til skønne ferieminder. Når Rømø er indsnuset til fulde, er Ribe en sviptur værd. Her får du flere tips til Rømø og Ribe. 

Svensk afstikker

Få en bid af Sverige på øen Hven. Grønne marker, små gallerier og hyggelige gæstgiverier venter jer på den lille ø mellem Sjælland og Skåne. Det er nemt at komme til Hven: Hop på færgen fra Havnegade i København, der sejler dagligt og lægger til i Hvens lille havn, Bäckviken. Tag evt. cyklen med. Læs mere om aktiviteter på øen i Børn i byens artikel om Hven.

Tag en smuttur over broen til skønne Malmø – det tager under en time! For en dejlig laid-back, urban feriestemning skal I tage ud til området Vätra Hamnen ved vandet, hvor bl.a. den spektakulære skyskraber, Turning Torso, vrider sig over 54 etager. Slå jer ned på én af strandpromenadens caféer og nyd en frokost eller omgang ”fika” (svenskernes udtryk for en kaffepause) med udsigt til Øresund og strandliv. Glem ikke et besøg i madmarkedet, Green, ved siden af Turning Torso, der byder på børnevenligt økosupermarked og restaurant i ét. Læs om Børn i byens sviptur til Malmø her og få generel info om Malmøs attraktioner på visitsweden.com.

LÆS OGSÅ: De 5 legepladser på Østerbro

Jysk charme

Udvælg en by i provinsen og bliv overrasket af små perler, I ikke vidste fandtes. Børn i byen er fx tidligere blevet overvældet af Silkeborgs mange seværdigheder. Bare 3,5 timers kørsel fra København venter Tollundmanden, Himmelbjerget og Hjejlen på de smukke Silkeborg søer. I ferskvandscentret AQUA kan I møde både fisk, bævere, oddere og hvide storke.

I Aarhus vil børnene elske en tidsrejse til fortiden i Den Gamle By, hvor I i det levende museum kan hilse på både piger, karle og svende i museets historiske bygninger, boliger, butikker, haver og værksteder. Besøg også kunstmuseet ARoS og se byen i et helt nyt, farverigt perspektiv i Olafur Eliassons Your Rainbow Panorama på museets tag. På Børn i byens Aarhus site kan du få inspiration til mange flere oplevelser i Smilets by.

LÆS OGSÅ: Download Børn i byens app helt gratis 

Wonderful Copenhagen

Det går også helt bestemt an bare at blive i vores egen skønne hjemby. København er fantastisk om sommeren og Børn i byens kalender er et levende bevis på byens utallige sommertilbud og events. Brug ferien på at udforske et nyt kvarter i byen – det kan føles som en hel udlandslille ferie at drysse rundt i nabokvarterets gader og drikke kaffe, lege på legeplads og shoppe helt andre steder end de sædvanlige. Hent inspiration i Børn i byens sektion for Kvartertjek. Husk desuden på, at ferien sagtens kan være sjov, selvom budgettet er stramt. Ofte er det de små oplevelser, der er de største for børnene. Vagtskifte ved Amalienborg, en svømmetur i havnebadet eller dukketeater i Kongens Have er fx blandt byens helt gratis oplevelser

Tip! Hent mere inspiration til din staycation i København her:

Guide til sommerens festivaler

Børn i byens Top 5 guides - her finder du bl.a. De 5 endagsudflugterDe 5 gratis museerDe 5 solbeskinnede legepladserDe 5 cirkusoplevelserDe 5 oplevelser, som ikke koster en bondegård og mange flere.

Fotos: Caroline Meldgaard, Line Fjord og visitsilkeborg.dk

Tjek også følgende artikler:

Fantastiske Fanø

Små udflugter på Samsø

Bornholm - den dejligste ferieø