Har du hang til glitter, vindmaskiner og glade popsange, så er det af sted til Malmø. Det europæiske Melodi Grand Prix løber nemlig af stablen i den kommende weekend og vore svenske naboer er værter. Det store finalebrag afholdes i Malmø Arena lørdag den 18. maj, men allerede nu er byen forvandlet til en euforisk Eurovision-boble af musik, glæde og sand folkefest.

 

Storskærme, udendørs optrædener af Eurovision-deltagere og overraskende events. Vores svenske naboby bugner i denne uge af underholdende arrangementer for både børn og voksne – de fleste af dem endda gratis. Tag børnene en smuttur med over broen og få feststemningen helt ind under huden. Her får I et kort overblik over, hvad I kan opleve.

Eurovision Village

I Eurovision Village på Gustav Adolfs Torv bliver semifinalerne og finalen vist tirsdag den 14. maj, torsdag den 16. maj og lørdag den 18. maj kl. 21. Dagligt fra middag til aften er der livemusik af Eurovision-deltagere, svenske musikere og schlager-idoler på scenen. Hver dag kl. 16.30 byder torvet også på dansefestival, hvor forskellige dansegrupper indtager scenen akkompagneret af festlig Grand Prix musik. Torvet er også fuldt af boder – bl.a. et telt, hvor børnene kan dekorere sommerfugle – årets Eurovision logo.

Folkets Park

I Folkets Park vises semifinaler og finalen også på storskærm. Her opsættes også scener, hvor der i ugens løb sker en masse musikalske ting. Under betegnelsen ’Schlageryra’ inviteres fx både til ’Fællessangseufori – fællessang, glamour og gæster’ for børn og voksne samt ’Rappa med pappa - jamma med mamma’ og ’Soul Revelation’, ligesom der vil være Eurovision quiz med picnic. 

Schlagertur på kanalen

Tag på en musikalsk kanalrundfart med ”Rundan” og se byen fra vandet, imens I guides gennem højdepunkter i Grand Prix historien under otte forskellige temaer fremført af særligt udvalgte DJs. Onsdag den 15. maj kan man fx blive klog på ”svensk schlager genom tiderna” og fredag den 17. maj få indblik i ”disco groove og schlager boogie”. Hop ombord ved Norra Vallgatan tæt på centralstationen. Voksne: 130 kr., børn 6-11 år: 65 kr., børn 0-5 år: gratis.

Pop-up shows i gader og stræder

Mærk Grand Prix feberen ved simpelthen bare at slendre gennem byens gader, der dagligt vil være præget af festlige pop-up shows og overraskende indslag. Børnene kan lade sig ansigtsmale som flotte sommerfugle eller I kan være heldige at støde på dansere i grønne trikoter, folkemusikere, finske cirkusartister, operasangere og ikke mindst 50 kloner af Loreen – sidste års vinder af Eurovision og dermed grunden til, at Malmø i denne uge oser af schlager, fest og farver!

Du kan læse mere og nærstudere programmet for Eurovision folkefesten i Malmø på malmotown.com. Vil du varme op og blive klar til selve showet på lørdag, så tjek ind på den officielle Eurovision hjemmeside.

Fotos: Katrine Hemmingsen og stromma.se