Hungrer du og din mødregruppe efter en café latte eller bare at bevæge jer lidt uden for den trygge barselszone derhjemme? Som nybagte mødre kan det være svært at overskue, hvor der både er plads til at pusle og amme babyer, når I er mange, der skal af sted. Men København bugner faktisk af muligheder for mødregrupper. Og rigtig mange steder er der tilmed gode rabatter at hente for Børn i byen klubmedlemmer.

 

1. Byens legerum

Flere steder i København er der legerum, som enten er gratis eller koster et symbolsk beløb. Besøg for eksempel legestuen i Børnekulturstedet på Vesterbro, Kravleklubben Tumlingen i Frederiksberg sogns Menighedshus, legestuen i Stefanskirken på Nørrebro eller Blegdamsremisen på Østerbro. Her er køkkenfaciliteter, I kan benytte, når sulten melder sig.

2. Babybio

Har I endnu ikke gjort brug af det, så er de mange tilbud i København og omegn om babybio et besøg værd. Med dæmpet lyd og lys er der plads til, at baby kan lege på gulvet under visningen. I Empire Bio kan medlemmer af Børn i byen klubben tage 1 ledsager gratis med i babybio.

3. Capella Play

I Fields kan I give jeres babyer en skøn oplevelse i Capella Play, som er et legeland tilpasset børn i alle aldre. I hverdagene er støjniveauet i legelandet begrænset, mens I i weekenderne må beregne en del flere børn, der boltrer sig i legelandet.

4. Svømmehallen

De fleste svømmehaller tilbyder babysvømning, men i hverdagstimerne er der masser af plads til dig og din mødregruppe. I for eksempel Frederiksberg Svømmehal er der en instruktør tilknyttet, som kan give jer gode tips, og efterfølgende kan I tage på Metropolitain Café og Brasserie, hvor der er plads til både at amme og pusle de små. Også i DGI-byen er der gode rammer for babyplask - her får Børn i byen klubmedlemmer 25 % rabat på entréen.

5. Cafétur

Flere caféer i København byder både mødre og babyer velkomne. Et af The Laundromat Cafés principper er at invitere mødre og deres babyer indenfor, og hos Café Sonja på Vesterbro kan du og din mødregruppe booke Sonjas rum, hvor I kan amme og pusle. Her kan du som medlem af Børn i byen klubben kan du få gratis kaffe til maden eller kagen. I Illum er det muligt at spise i Spisebaren og samtidig ty til Mælkebaren, når babys behov melder sig.

6. Lagersalg

Der kan hurtigt gå sport i at finde billigt mærketøj til børn, hvor kvaliteten stadig er i top. Er I medlem af Børn i byen klubben får I automatisk invitationer til VIP-salg, hvor I kan komme forrest i køen til de gode rabatter.

7. Motion for mødre og babyer

Jeres babyer vil elske at gå til rytmik eller puslestik, og der findes mange tilbud rundt omkring i København. Har I selv et ønske om at komme i gang med at motionere, så tilbydes der flere steder motion for mødre eller gravide. Tjek for eksempel Pushymums.dk

8. Førstehjælp

Har I styr på, hvordan I yder førstehjælp, hvis uheldet er ude? Der findes kurser i førstehjælp, der er rettet mod mødregrupper. Tjek for eksempel LifeFirst.dk, hvor du som medlem af Børn i byen klubben får 10% rabat på alle førstehjælpskurser for forældre og mødregrupper. Spørg ellers jeres sundhedsplejerske, hvad tilbuddet er i jeres omegn.

Tip! Bliv inspireret til mange flere aktiviteter, steder og arrangementer i Børn i byens Barsel & gravid sektion. Tjek også alle de fordele og rabatter du kan få på barselsrelaterede emner som medlem af Børn i byen klubben. Vi har masser af samarbejder med butikker, webshops, caféer m.m.

 Fotos: Anders Hviid og Pushymums.