”Se dér, en kæmpestor broccoli!” udbryder vores toårige datter begejstret og peger ivrigt på de store, grønne planter, der breder sig i fascinerende formationer i koralrevet. Udsigten til korallerne brydes af en flok farverige fisk, der piler forbi i det klare, turkisblå vand. Vi er på udflugt med en glasbundsbåd i Det Røde Hav ud for Sharm El Sheikhs kyst og sidder omkring bådens glasbund med kig til stimer af fisk og koraller i alle regnbuens farver. Himlen er blå, luften varm og den solgule båd vugger os blidt gennem det krystalklare vand. Løsriver vi os en sjælden gang fra farveeksplosionen under os, har vi en smuk udsigt over bugten og bjergene. Tilbage i havn fabler vores datter fortsat om fiskene fra sin klapvogn, mens fremmede ansigter smiler til hende i menneskemylderet.

LÆS OGSÅ: Dagstur til en ø

Vi er taget på eventyr til Egypten. Ganske vist på charterferie med all-inclusive til landets turistdestination nr. 1. Med en fortid som eventyrlystne backpackere var far og mor da også godt skeptiske før afgang. Kunne et luksusresort med all-inclusive virkelig være noget for os? Og samtidig: Var Egypten nu alligevel FOR eksotisk med et lille barn som rejsefælle? Tankerne kredsede om slemme madforgiftninger, optøjer i Cairo og anden uro, der kan gøre enhver småbarnsforælder nervøs. På den anden side lokkede ønsket om dejlig familieafslapning uden madplaner, vaskekurv og vækkeur.

Både skepsis og bekymringer bliver gjort til skamme. Kombinationen af et stort, børnevenligt hotel og små udflugter til nærliggende destinationer viser sig at være en dejlig – og afslappende – løsning for vores lille familie. Vores datter jubler over alle de nye oplevelser og føler sig samtidig tryg i de faste, forudsigelige rammer. Pjaskeri ved poolen hver dag. Lækker mad fra den indbydende børnebuffet hver aften. Smil og vink fra de søde tjenere, Abanoub og Hana, der altid er friske på lidt godmodigt drilleri under betjeningen. Alt sammen ren lykke for en to årig. Anderledes, eksotiske indslag som papegøjefisk i havet eller en kamel, der vugger forbi i vejkanten, er selvfølgelig kun krydderi på glæden. Mor og fars tørst efter rejseeventyr bliver opfyldt af udsigten til ørken og bjerge, duften af Det Røde Hav og smægtende, arabiske toner fra taxaernes radioer. Men allervigtigst; ønsket om ro og afslapning går i den grad i opfyldelse!

LÆS OGSÅ: De 5 legepladser på Østerbro

Hotellet, Maritim Jolie Ville Golf, er et oplagt valg for en børnefamilie. Et luksuriøst resort, hvor intet mangler. Allerede få timer efter ankomsten til solskin, rislende fontæner og smilende medarbejdere indfinder følelsen af ferie sig. Blandt resortets velplejede haver og stier hersker en særlig ro. Ved poolen ligger rene badehåndklæder klar, en kølig forfriskning er aldrig længere væk end et venligt nik og værelset er altid rent og ryddeligt, når vi kommer tilbage fra en lang dag i solen. Fjollede, små detaljer? - Måske. Afslappende? – Meget. Som børnefamilie er det fantastisk ikke at skulle røre en finger.


Men hvad laver man så på sådan et resort? Maritim Jolie Ville Golf området er enormt, og her er masser at udforske. Mor og far snorkler langs det imponerende koralrev ved hotellets egen strand. Den mindste er vild med områdets svungne trapper, hængebroer og tovværk. Og hver dag lokker de overdådige buffeter med nye lækkerier, hvor kvalitet, smag og hygiejne er i top. Vil man gerne opleve nærområdet, ligger byen Naama Bay ikke langt væk. Et kvarters kørsel i taxa bringer os til livlige gader, vandpibecaféer, souvenirshops og ivrige sælgere. Det hektiske byliv er en sjov kontrast til resortets rolige tempo, og egypternes mange tilbud er en oplevelse. Mere fredeligt er der en tidlig morgen, hvor vi står i vandkanten på en nærliggende strand og venter på en undervandsbåd for at opleve flere farvestrålende fisk. Morgensolens stråler danser i havoverfladen og bag os troner gyldne bjerge. Vores datter dypper tæerne i vandet og hviner glad. Vores egyptiske chartereventyr har overgået alle forventninger, og vi hverken bekymrer eller keder os. Vi nyder blot afslapningen under de fjerne himmelstrøg, langt væk fra den hektiske hverdag mod nord.

LÆS OGSÅ: De 5 oplevelser, som ikke koster en bondegård

TIPS TIL REJSE MED SMÅBØRN I EGYPTEN:
-   Hav altid desinficerende håndsprit med jer. De fås i praktiske små størrelser og er et must mod     fremmede baciller, der let kan resultere i maveonde. Sprit især hænderne efter kontakt med de egyptiske pund samt før måltiderne.
-    Medbring selv bleer, puslegrej og evt. babymad. Der er langt mellem supermarkederne i Sharm El Sheikh.
-    Tag lidt underholdning med hjemmefra til den fem timer lange flytur og små afbræk hjemme på hotelværelset. Klistermærker, puslespil, magneter, sæbebobler, pixibøger og evt. iPad fylder ikke meget i bagagen.
-    Atlantis Rejser arrangerer børnevenlige udflugter i området. For de helt små er en tur med glasbundsbåd eller undervandsbåd med kig til fisk og koraller oplagt. Børn over fire år kan komme med på kamelryg til beduinlejre i ørkenen. Tjek www.atlantisrejser.dk.

Børn i byen var inviteret til Sharm El Sheikh af Atlantis Rejser.

Tjek også følgende artikler:
Egypten gennem dykkerbriller

Egypten i ro og tryghed

Ferie i et vandpalads