Børn i byen giver PlayMais 3 ud af 5 stjerner: ***

PlayMais kalder sig ”et glimrende alternativ til modellervoks”, og da jeg ikke er særlig begejstret for modellervoks, der sætter sig i gulvtæpper, på møbler og udtørrer før man får set sig om, glædede jeg mig over dette nye hobbyprodukt.

PlayMais fås i forskellige pakninger, lige fra helt små pakker med materiale til at bygge en bestemt figur, til maxi pakninger med 6.500 skumpølser. De små skumfiduser, der er CO2 neutrale, er fremstillet af majsmel (og dufter meget af chips), vand og levnedsmiddelfarve. Derfor er der ingen skade sket, hvis familiens yngste skulle finde på at snuppe en snack undervejs. De små skumpølser kan skæres eller klippes i mindre stykker, formes og sættes sammen på utallige måder, blot ved at fugte dem med en opvredet klud.

LÆS OGSÅ: De 5 aftenture

Lørdag formiddag satte vi os sammen ved bordet; to voksne og to børn, en kæmpe spand med farvestrålende PlayMais, et par opvredet klude, sakse og lysten til at være kreative. Øverst i spanden lå en folder med tips, idéer og ”bygge-vejledninger”. Vi besluttede os for at bygge et hus og at lave et æbletræ. Det krævede til at begynde med en del voksen-hjælp at få hus og træ til at ligne det på billedet, men både voksne og børn hyggede sig, og til sidst blev ungerne ret ferme til ”byggeriet”. Den yngste endte med at lave gulvtæpper og græs, hvor den ældste kastede sig ud i bærbuske, stakitter og en snegl.

Efter et par timer havde vi fabrikeret et lille hus med gulvtæppe, et hegn og græs til haven, en snegl, et æbletræ, to buske og en øde ø med dertilhørende palmetræer og skildpadder. Og øv, så var spanden tom! Heldigvis legede pigerne længe med deres kreationer bagefter, og gik huset eller palmen i stykker, kunne de nemt sættes sammen igen med lidt vand på en klud. 

LÆS OGSÅ: Amsterdam med små fødder

Mine døtre blev ret vilde med PlayMais, og jeg kunne se at deres kreativitet og fantasi fik frit løb. De byggede helt andre ting end de gør, når de leger med modellervoks. PlayMais er meget mere stift og holdbart og derfor egnet til fx huse, biler og lign. Jeg bliver nok nødt til at købe endnu en bøtte PlayMais til dem, så de kan få eksperimenteret med at putte PlayMais på fx glas, papir og pap.

Jeg synes, at PlayMais er et godt alternativ til modellervoks, alligevel er jeg lidt ked af at spanden så hurtigt blev tømt og at skumpølserne ikke kan bruges igen og igen. Til gengæld er PlayMais ikke et hobbyprodukt, der slår bunden ud af budgettet – en spand med 500 stk. koster ca. 130 kroner, og når pigerne ikke længere gider lege med deres PlayMais, og det hele ender i skraldespanden, kan jeg glæde mig over at PlayMais er 100% biologisk nedbrydeligt.

Playmais kan købes hos FunToLearn.dk

Fotos: FunToLearn.dk og Playmais.com