Foråret er kommet, og vores vintertrætte kroppe trænger til sol og bevægelse, så Børn i Byen guider dig her til 5 skønne forårsudflugter ud i naturen. 

1. Tag på cykeltur til stranden

Smør en madpakke, hop på cyklerne og besøg en af strandene i hver ende af byen. Hvis du er i indre by tager det en halv times tid på cykel at nå til enten Svanemøllestranden eller Amager Strandpark. Når I når havet, åbner der sig uanede legemuligheder i den enorme sandkasse med de mange sten, muslinger og en uendelig horisont. Giv jer god tid til cykelturen og stop fx undervejs på legepladser, I ikke før har set. Tjek også vores guide til 5 børnevenlige cykelruter i byen her!

2. Tag på bondegårdstur

Bybørn kan sagtens komme til at mærke den friske landluft. Besøg fx Barresøgaard ved Farum, der har åbent den 1. søndag i hver måned. Gården er fyldt med børnevenlige dyr, og bondemand Lars opfylder børnenes musikønsker på sin harmonika. I kan også smutte en tur forbi Rokkedyssegaard i Værløse, som åbner den 4. maj. Rokksedyssegaard har senere på sommeren pluk-selv-bær, og så ligger den lige ved indgangen til Værløses nedlagte Flyvestation, som er et kæmpe asfaltareal, med jævnlige events og mulighed for at stå på rulleskøjter, cykle, ride, mm. Inde i byen kan man også tage på bondegårdsbesøg. I det fantastiske legeområde Remiseparken på Amager, er der hver weekend åbent i den fine gule bondegård, Bonderen, med geder, grise, heste og køer.

3. Tag på geocaching

Geocaching er en skattejagt med GPS, som alle kan deltage i. Der findes mere end 10.000 skatte rundt om i Danmark. Når I finder skatten, skal I lægge en hilsen, så det skal man huske at forberede hjemmefra. Der kan også gemme sig historier, viden om plante- og dyrelivet, tips til smukke naturområder, gamle ruiner og meget mere. Læs vores artikel om geocaching her, hvor I bliver godt klædt på til skattejagt i naturen.

4. Se på kirsebærtræer

Forårets ankomst markeres med kirsebærtræernes udspringning. Der findes masser af kirsebærtræer i byen, find 5 i vores artikel her. Nyd eventuelt en frokost under det lyserøde tæppe af blomster ved bl.a. Bispebjerg Kirkegard, og husk at tage fantastiske billeder til Instagram, hvor man ofte ikke er i tvivl, når træerne udspringer. I kan også officielt være med til at fejre foråret og de japanske kirsebærtræer til Copenhagen Sakura Festival på Langelinje. Her vil der være traditionel japansk mad og kampsport, dans, musik, og masser af unge mennesker i japansk mode, som slænger sig på græsset.

5. Tag i Dyrehaven og på Bakken

Det er en stor dag, når Bakken hvert år i marts, slår dørene op og tager foråret og alle de forlystelses-længslende gæster ind. I år skete det den 17. og det blev som sædvanelig markeret med motorcykel-optog dertil. Kombiner Bakke-besøget med en god gåtur i Dyrehaven. Vil I hellere nyde haven uden at skulle bevæge jer for meget, kan I leje en trækpony ved Fortunens ponycenter eller en hestevogn ved Klampenborg st. I bestemmer selv hvor længe, I vil køre, og hvor turen går hen. I kan fx bede om at blive sat af ved Peter Lieps Hus, hvor I kan nyde en kop varm chokolade og så smutte på Bakken efterfølgende.

God fornøjelse!

Fotos: Barresøgaard.