Familie- og boligmagasinerne bugner med forslag til kreative projekter inden for syning, klippe-klistre, smykker og boligindretning. Der er masser af sjove timer med ungerne i sådanne indendørssysler – men hvor finder man materialerne? Vi guider dig her til fem steder, hvor du kan proviantere til jeres DIY-projekter.

1. Panduro HobbyPanduro

Klassikeren inden for hobbyartikler! Hos Panduro finder du materialer til alt lige fra sæbestøbning og bolsjekogning til scrapbooking og silkemaling. Mulighederne er praktisk talt uendelige. Med omkring 10.000 artikler, hvoraf cirka en fjerdedel fornyes årligt, tilbyder Panduro Hobby et heldækkende sortiment for alle hobbyudøvere.

3. Tomato

Tomato er et dansk engros- og produktionsfirma med nok landets største udvalg af smykkedele til DIY-smykkefremstilling. Her kan du få fingrene i alt fra læder-snøre, ædel-stål, ædelsten, krystaller, magnetlåse, smykkeled og mange andre smykkematerialer. Derudover sælger de færdige smykker, accessories, mærketøj, emballage og meget mere! Lagersalget ligger kun 800 meter fra IKEA Gentofte. Læs mere her.

2. Husflid

Den 70’er-inspirerede kreabutik, Husflid, er for nylig flyttet fra Blegdamsvej til Slagelsegade ved Søerne, men butikken er stadig det samme slaraffenland af storblomstrede vintage-tekstiler, multifarvet garn til hønsestrik, pompomer, retrotapeter og alverdens knapper og perler. Når du træder ind i Husflid, er det næsten som at åbne en skatkiste af barndomsminder, når man går på opdagelse på butikkens hylder. Ren nostalgi!

LÆS OGSÅ: Hvor kan man aflevere babys sutter?

4. Stof2000

Den landsdækkende kæde Stof2000 har alt hvad du skal bruge til dine projekter ved symaskinen. Her er stof i alle prisklasser og kvaliteter, ofte med på nyeste trends fra de store tekstildesignere. Find fx Liberty-inspireret stof til babytæppet, farverige ugler og paddehatte til tumlingens posebukser og neonfarvet tyl til fastelavnskostumet. Kæden sælger også mønstre af eget design og tilbyder et lækkert gratis inspirationsmagasin.

LÆS OGSÅ: Rejsetips til store børn


5. Tutein & Koch

Er du på udkig efter grej i allerfineste superkvalitet, er Tutein & Koch stedet. Det er nemlig kunstnernes eget indkøbsmekka og rummer alt inden for maling, farver, kridt, kul og tegnepapir. Her sælges også lækre kunstbøger samt masser af artikler til hjemmekontoret. Du finder også et stort udvalg af af den superhotte dille, masking tape, som er japansk tape med fine mønstre til at dekorere på vægge, hylder, æsker m.m.

Tip: Nettet rummer selvfølgelig også masser af muligheder for kreashopping. Besøg fx det internationale forum, Etsy, hvor små onlinebutikker sælger hjemmegjort design, men også masser af unikt DIY-tilbehør – søg i kategorien ”supplies”.

Træder du inden for i blogverdenen, vil du møde en hær af kreative kvinder, ofte mødre, der gavmildt deler ud af tips og tricks til DIY-projekterne – som oftest med lækre billeder til stor inspiration. Opret dig fx på Bloglovin, der giver dig mulighed for at finde og følge alle de blogs, der taler til netop din smag.

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.