Foråret er på vej med små spirrende blomster, fuglekvidren og mere sollys. Børn i byen er kommet i forårshumør og guider dig her gennem 5 skønne forårssysler.

 

1. Blomster

Anemoner, vintergækker og erantis. De spirer langsomt og pludselig er de alle steder. Tag børnene med i skoven eller parken og pluk blomster. Når I kommer hjem, stiller I vintergækkerne i vand blandet med frugtfarve, hvor de står og suger det farvede vand. Til stor fascination hos børnene, kan de hvide vintergækker ende med at være blå, røde, grønne eller andre fine farver. 

2. Mal på sten og muslingeskaller

Tag en tur til stranden med børnene og saml muslingeskaller og sten. Når I kommer hjem, kan I male dem som mariehøns, skildpadder eller i alverdens skønneste farver, som bagefter er dekorative i huset.

LÆS OGSÅ - De 5 gode spil til hele familien

3. Fuglemad

Fuglene begynder så smukt at kvidre, og det er hyggeligt med fugle på altanen eller i haven. Derfor kan I lave jeres egen fuglemad, som enhver fugl vil sætte stor pris på. Her har I en nem opskrift: Smelt 500 g fedtstof, f.eks. smør eller margarine. Bland det med rosiner, havregryn, solsikkefrø og til sidst blendede nødder – 100 gram af hver. Massen kan formes til kugler, puttes i et brugt clementin net eller i silikone kageforme. Husk evt. at sætte ståltråd igennem massen, så det kan hænges op når det stivner.

4. Den klassiske ægge pustning

Det er ikke forår uden der bliver pustet æg og malet på dem. Køb evt. til forandring nogle fjer i en hobbyforretning og lim dem på, så det bliver til små fugle. Skal I have æg til påskefrokosten, så lav en sjov gimmick ved at koge æggene med fx tørrede appelsinskaller, kaffegrums, rødkål eller rødbeder – det giver en sjov farveeffekt på skallen!

LÆS OGSÅ: 3 storbyer med børn

5. Plant et frø

Det er snart tid til at så de første frø. Allerede omkring april kan vi begynde. Har I en lejlighed, er det hyggeligt med krukker eller en altankasse, og har I have, kan man jo lave sin egen lille køkkenhave, som børnene kan være med til at passe. Det er en skøn tid og hyggeligt at følge udviklingen og til sidst høste sammen med børnene.

Rigtig glædeligt forår!

Fotos: MorgueFile