Høj sol og lunt vand er Egyptens helt store trumfkort, når kulden rammer Danmark i de mørke måneder. Der kommer drømmen om at ligge i vandoverfladen under solen øverst på ønskelisten. Sammen med børnene.

Vi valgte at lade drømmen gå i opfyldelse og rejste til Dahab på Sinaihalvøen, ca. 50 km nord for Sharm el-Sheikh. Syv voksne og syv børn. For at nyde og slappe af efter et travlt efterår. Og det fik vi masser af plads til. For allerede da vi trådte ud i solskinnet, fornemmede vi, at mange havde valgt at blive hjemme. Der var halvtomt i lufthavnen og masser af ledige taxier. Selvom roen regerede og solen skinnede, var der bare ikke ret mange turister. Vi spurgte os selv hvorfor? Måske fordi de var nervøse for situationen. Og selvom vi stillede os selv spørgsmål om sikkerhed, fik uroen ikke tag i os, for jo længere vi fik varmen ind i kroppen, jo større føltes afstanden til Cairo og situationen der. Vores mantra blev hurtigt: Her er ikke farligere at være, end så mange andre steder i verden.

En flyvetur på fem timer og en verden til forskel. Julegaver, badetøj, snorkel og så lige ind i beduinbyen Dahab. Ingen af os har været der før, så spændingen på bagsædet stiger, mens vi moser os fra lufthavnen gennem den stenede ørken. Vagtposter undervejs standser os og spørger ind til vores gøren. Alt er ok og efter en times bumletur med udsyn til kameler, bjerge, sand og beduiners vandring i ørkenen ankommer vi til villaen. Den står i sollyset, indhyllet i en vidunderlig violet bourgonvilla og tager imod os med åbne arme. Vores sanser er åbnet op efter vinterhiet i Norden og himlens blå farve overvælder os. Alle børn hopper glade ud af bilen og begynder deres ægyptiske juleeventyr. Selvom der findes masser af lækre hoteller langs kysten, har vi valgt at leje et hus på egen hånd hjemmefra.

Da villaen er undersøgt af nysgerrige barnefødder og blikke, bevæger vi os alle udenfor for at se lidt på Dahab. Med jordede veje, fladtagede huse og arabisk stemning er det et kulturchok – også for ungerne. De stirrer og peger. De tager det dog hurtigt til sig og bevæger sig rundt i byen med tryghed i krop og klipklappere. Den lille uro, nogle af de voksne havde haft i sinde, forsvinder, for her er ikke noget, der ligner røvere eller missiler. Byen ånder ro og helt utrolig afslappet stemning. Her føles virkelig trygt.Dahab
Byen byder på virkelighed. Klemt inde mellem ørken på den ene side og Rødehavet på den anden side ligger den og minder ikke om turistmagneternes kulisselandskaber. En blanding af dykkerstemning og beduiner. Dør om dør. Tydeligvis er det den tilbagelænede livsstil, som har tiltrukket folk. For her er hippie-agtigt. Ting, der aldrig bliver fikset. Huller, forladthed. Og alligevel charme og hygge. Et sted hvor vandpiberne bobler og kalahakuglerne triller. Det er virkeligt autentisk. De af børnene, som kender 1001-nats eventyr taler om ånden i lampen og er helt forført af eventyrstemningen. De lader tiden stå stille, fordyber sig, leger. Lader julen komme umærkeligt, her under solen.
Vi kigger lidt på hinanden i løbet af ferien og undrer os over de tanker, som kunne have fået os til at vælge et andet feriemål. Her er byen, koralrevet og de arabiske caféer på kanten af havet. Vi snorkler, daser, læser og leger. Børnene har en fest af en juleferie. Som helt almindelig rejsende med børn, er det umuligt at spore noget utrygt her. 
I 14 dage levede vi i det virkelige Arabien. 14 dage med ro i krop og sind. Er der ingen farer i Ægypten? Vi mødte ikke hverken politisk eller militær uro. Eller tyve. For os var de største farer søpindsvin og myg. Vi følte os helt trygge i Dahab og vil meget gerne tilbage igen næste år.

Børn i Byen var inviteret med på ”flight only” til Ægypten af www.apollorejser.dk

På tur til civilisationen
Efter en uge savnede ungerne en pool, så vi tog på besøg på et hotel i udkanten af Dahab. Er man usikker på at leje et hus, kan dette Apollo-hotel anbefales, for det giver masser af østerlandsk stemning. Her er egen sandstrand, moderne faciliteter og en dejlig pool. Hotellet ligger kun 10 minutter fra centrum i taxi. Ibis Styles Dahab Lagoon, www.apollorejser.dk
 
Rejsen til Dahab
Apollo Rejser har direkte flyvning fra København til Sharm el-Sheikh, hvorfra man kan arrangere transport til Dahab, med eller uden Apollos hjælp, se mere på www.apollorejser.dk

De seneste års uro i Egypten har smittet af på turismen. Et angreb mod turister i 2005 i Sharm el-Sheikh og den politiske revolution i 2011 har nok været med til at skræmme mange rejsende væk. Rejseselskaberne har taget forholdsregler med hensyn til udflugter. Alle rejsende opfordres til at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning før en rejse til Egypten.

Lej et hus i Dahab
www.dahab.net

Læs også følgende artikler:

Ferie i vandpalads

Egypten gennem dykkerbriller

Egyptisk eventyr med to-årig ombord