S står for Silkeborg, storslået natur, skønne spisesteder, shopping og superbt udvalg af kulturelle oplevelser.  Derfor pakker vi fredag eftermiddag bilen for at tage turen fra København til Silkeborg. Foran os venter en familieweekend uden praktiske gøremål men med masser af tid til oplevelser og familiehygge.

 

Silkeborg ligger kun 3,5 times kørsel fra København, og vi ankommer til byen ved 19 tiden. Hurtigt finder vi vores base for de næste to dage, SAS Radisson, der ligger på den gamle papirfabrik. Ungerne er sultne og utålmodige, så vi skynder os at smide taskerne på værelset - og pigerne når lige at juble over, at der er badekar - inden vi drøner ned og spiser aftensmad på Cafe Ewald, der ligger ved siden af hotellet.

Shopping i centrum

Lørdag morgen vågner vi op til et smukt syn. Vi er højt oppe og har dermed en imponerende udsigt over skovene omkring Silkeborg. Vi står op, gør os klar og går ned til den overdådige morgenbuffet. Her er alt, hvad maven kan begære til både store og små. Hotellet ligger i gåafstand fra centrum, så efter morgenmaden går vi en tur ned til byen. Silkeborg byder på et væld af fine butikker, og da vi ved frokosttid sætter os ind på Café HumleChok, er det med fyldte poser fra bl.a. T.I.N.G., Hoppeloppe og Haus Frau.

Akvarium og vildmarkssti

Efter frokosten tager vi turen til AQUA. I ferskvandscentret kan man opleve Nordeuropas største ferskvandsakvarium og udendørs byder centret på bævere, oddere, hvide storke og masser af andre dyr fra den danske natur. Og til børnenes store glæde rummer udendørsfaciliteterne også en stor naturlegeplads med vildmarkssti og vandlegeplads. 

Efter en times afslapning på hotelværelset med karbad og hygge, går vi ned til familierestauranten Rib House – der serverer de bedste spareribs, vi nogensinde har smagt! På vejen hjem til hotellet går vi forbi Hjejlen, køber en is i iskiosken og slentrer langs det brusende vand ved den gamle papirfabrik.

Tollundmanden og Himmelbjerget

Da vi har spist morgenmad søndag morgen, pakker vi taskerne og tjekker ud fra hotellet. Vi lader bilen stå og går den korte tur ned til Silkeborg Museum. Her får vi set Tollundmanden og den fine samling af skatte fra fortiden, inden ungernes tålmodighed slipper op. På vejen ud af Silkeborg smutter vi forbi Le Gâteau og køber et par sandwiches til frokosten. Frokosten nyder vi på toppen af Silkeborg med Himmelbjergstårnet i ryggen, solen i ansigtet og den mest fantastiske udsigt, man kan forestille sig inden turen igen går hjem til København.

 

Tips til din weekend i Silkeborg:

 

Spis: Drop restaurantkæder som Bones og Jensens Bøfhus. Silkeborg rummer masser af børnevenlige spisesteder - både cafeer og restauranter. Lad jer ikke afskrække af, at der ikke er børnemenu. De fleste steder serveres retterne gerne i børnevenlige portioner. Medbring malebøger og farveblyanter og evt. en iPad, så underholdningen er på plads og madroen sikret.

Oplev: Silkeborg rummer et hav af oplevelser – desværre så meget at det ikke kan nås på en weekend. Tag fx en sejltur med Hjejlen og se Himmelbjerget og de smukke Silkeborgsøer. Besøg Silkeborg Museum og se deres fine udstilling med Tollundmanden. Gå en tur i den storslåede natur i skovene ved Slåen Sø eller ved Silkeborg bad. Eller gør som os og tag på Aqua og oplev dyrene og det fantastiske udendørs anlæg med den store naturlegeplads.

Bo: Hvad enten familien sværger til hotelferie, bed & breakfast, sommerhus eller campingplads, så er mulighederne mange i Silkeborg. Priserne varierer efter sæsonen. Mange steder tilbyder pakkeløsninger på weekendophold og miniferier, læs mere på www.visitsilkeborg.dk

 

Fotos: visitsilkeborg.dk

 

Tjek også følgende artikler:

Oplev Københavns vilde baghave

Små udflugter på Samsø

Rømø og Ribe - oplevelser for børn