Står du alene med dit barn, og har I en ferie i vente, kan det være en idé at rejse sammen med andre, der har børn. Børn i Byen mødte en flok, der rejste sammen til Cypern, for at gøre det hele både sjovere og nemmere.

Afslappet solbadning med lukkede øjne er utopi, hvis man rejser alene med børn. Der skal  holdes øje ved poolen, ungerne skal have hjælp til ærinder, og man er som forældre virkelig ”på”. Derfor kan det for nogle være en god idé at rejse flok med andre aleneforældre og deres børn. Flere hænder, flere øjne og børn, der hjælper hinanden gør ferien til en ferie.

Fred på børneferien
På en drømmeseng ligger Lene Møller under solen med lukkede øjne. Solcreme og vandflaske står ved siden af og hendes datter, Smilla på syv år plasker rundt i poolen sammen med de nye kammerater. Det er en tiltrængt pause for en mor, som ellers skal  kigge efter sin datter hele tiden. Lene Møller er rejst til Cypern på badeferie sammen med to bekendte og deres børn, så der er fred og ro.

”Det er en genial måde at rejse på. Jeg er så glad for det. Der er simpelthen større tryghed og mere afslapning. Det giver mening at være flere voksne i alle situationer: I lufthavnen, ved poolen, ved måltiderne og på udflugterne. Vi skiftes til at træde til, når børnene har brug for en voksen. Og rigtig tit hjælper ungerne bare hinanden – med at hente is eller gå op på værelset. Jeg får ro indeni og får læst i min bog uden at blive afbrudt hele tiden. Vi hjælper hinanden rigtig meget, og så bliver ferien simpelthen sjovere og hyggeligere for alle,” fortæller Lene Møller, som på rejsen til Cypern er sammen med to andre voksne og i alt fem børn, og hun tilføjer: 
” Vi aftalte forinden, at vi ikke nødvendigvis skulle være sammen hele tiden. Vi havde dog lyst til at være sammen og tog også på udflugter sammen. Men der ligger en kæmpe frihed i at tage af sted sammen.”

Hun understreger, at når man rejser i hold på denne måde, kan man alt afhængigt af temperament, være sammen eller lave ting hver for sig. Der kan være ture, hvor en forældre kan tage af sted alene og børnene bliver tilbage sammen med de andre voksne. 
Det ville ikke ske, hvis man var alene på ferie med børn.
Hver for sig og sammen
Mens solen står op og morgenens lyde vækker dagen, sidder Lene Møller hver dag med kop kaffe på balkonen på det helt rolige familiehotel Panthea, i Agia Napa i det sydøstlige hjørne af Cypern. Herfra snuser hun stilheden ind inden dagen begynder og da datteren Smilla også er oppe, går de ned til morgenmaden. Her møder de måske nogle af de andre, måske ikke. Den eneste faste aftale er aftensmaden. Resten af tiden, falder flokken på helt naturlig vis ind og ud af hinandens cirkler og er bare glade for hinandens selskab.

Nye rejsekammerater
Rejsekammeraterne havde lært hinanden at kende gennem SinglePlus, som er et site for singleforældre, som gerne vil mødes med andre aleneforældre, der har børn.
Efter en tidligere fællesferie i Bulgarien, fik Lene Møller sidste forår den idé at arrangere en badeferie til Cypern for dem, som måtte have lyst. Hun satte et opslag på sitet, hvor hun inviterede til at rejse på ferie sammen.
”Der var to, der bed på, og så var vi en gruppe på otte. Vi voksne havde set hinanden før til et arrangement, men nogle af børnene kendte ikke hinanden. Derfor besluttede vi at mødes en eftermiddag inden rejsen. Bare for lige at få en fornemmelse af hinanden, inden vi skulle på ferie. Der er selvfølgelig altid en risiko, når man rejser med mennesker man ikke kender så godt i forvejen. Men vi kommer jo langt med et åbent sind,” siger Lene, der gerne vil rejse på denne måde igen, fordi er utroligt både børnevenligt og voksenvenligt.

Her boede de på Cypern

Hotel Panthea i Ayia Napa. Børnevenligt familiehotel med villaer, pools og vandland.
Pris for en voksen og et barn med all inklusive i en uge er ca. 10.000 kr. med Startour.

Holdet anbefaler to børnevenlige udflugter.
Kameltur og søndagsmarked
En tur på kamelryg er en oplevelse man aldrig glemmer. Højt hævet til vejrs med udsyn og en vuggen på kamelens pukler.  Husk at få ordentlig instruktion i, hvordan man holder fast, for der er langt ned.
Et besøg på et marked, hvor ungerne får et par skillinger til souvenir. Meget sjovt for børn at købe en lille ting med hjem.
Udflugt arrangeret af Startour.


Sejltur med båd med glasbund
Sejlads i lille turistbåd med glasbund, hvilket giver frit udsyn til havbund, klipper og koraller. Vandet er fantastisk klart og fuld af fisk i mange farver. En dykker svømmer ned under glasbunden og fodrer de mange fristede fisk. På turen er der tid til at springe i vandet, svømme og endda udforske en grotte fra vandsiden. En rigtig god og sjov oplevelse for børn.
Turen blev tilbudt i den nærliggende havn.


Som medlem af SinglePlus får man adgang til en række fællesarrangementer. Det er medlemmerne selv som arrangerer og indbyder. Det kan være julefest, kagefest, udflugt til Legoland eller rejser. Både skiferier og campingture. Nogle ting er for både børn og voksne, og nogle er kun for voksne. www.singleplus.dk/sommerferie-og-singlerejser-med-boern

Tjek også følgende rejseartikler:

Singleforældre på fællesski med børn

Kalymnos for kids

Egypten gennem dykkerbriller